- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (02.05.2017, 17:03)
- Gabriel Pecheanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Senatul a aprobat procedură de urgenţă pentru dezbaterea Legii salarizării unitare/ Avizele, cerute în termen de şapte zile
Plenul Senatului a aprobat, marţi, procedura de urgenţă pentru proiectul Legii salarizării unitare, liderul grupului PSD din Senat, Şerban Nicolae, afirmând că propunerea legislativă este în dezbatere publică de câteva luni, chiar dacă a fost depusă, formal, în Parlament, săptămâna trecută.
Urmărește
1850 afișări
Senatul cere avizele pe Legea Salarizării unitare în termen de şapte zile
”Este propunerea legislativă arhicunoscută, numită şi Legea salarizării unitare în sistem bugetar. Ea este de câteva luni în dezbatere publică, a fost depusă acum o săptămână în mod formal. Vă solicit adoptarea procedurii de urgenţă, ceea ce permite simplificarea şi urgentarea procedurilor, având în vedere că o bună parte din dezbateri în spaţiul public s-au făcut. Nu are rost să prelungim în mod nejustificat o astfel de dezbatere, înainte de a intra în comisii. Unele dintre măsuri ar urma să intre în vigoare la 1 iulie 2017”, a cerut Şerban Nicolae.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Solicitarea a provocat reacţia Opoziţiei.
”Noi credem că ar trebui să respingem această propunere. Credem că acest proiect trebuie să stea cât mai mult în Parlament, cel puţin în procedură normală, astfel încât să avem dezbateri reale pe marginea lui”, a spus senatorul USR Florina Presadă.
”Ştiu că a stat în dezbatere publică la sediul PSD şi aţi dat un email la dispoziţie. Dacă la dvs. s-a putut să se primească amendamente, cred că de bun simţ ar fi să avem o procedură de dezbatere cât mai amplă şi cât mai serioasă în Parlament, ca să nu dăm vreun rasol, aşa cum ne aşteptăm. V-aş ruga să ne gândim la modul foarte serios dacă ne mai putem permide şarada asta - aruncăm proiectul în Parlament, facem repede dezbatere, de fapt nu o facem şi ieşim cu un proiect care este deja sortit eşecului”, a spus şi senatorul PNL Alina Gorghiu.
”Cred că ar fi o mare eroare să discutăm în procedură de urgenţă Legea salarizării (...) Eu v-aş propune pentru a implica toţi senatorii în dezbaterea acestei legi ca toate comisiile să dea aviz, indiferent care principalul obiect de activitate. Nu râdeţi domnilor! Altfel v-aş putea propune să dezbatem articol cu articol în plen şi n-o să vă placă. În plus am observat că mergeţi pe principiul să mergem cu mare viteză şi cu nebăgare de seamă. Discutăm de legea salarizării şi eu propun ca această lege să meargă în procedură normală cu avizare de la toate comisiile, inclusiv comisiile de dezvoltare strategie economică, spre exemplu”, a spus şi senatorul PMP, Traian Băsescu.
În replică, Şerban Nicolae a afirmat că prevederile propunerii legislative sunt deja cunoscute de parlamentari.
”Faptul că o asemenea propunere legislativă nu mai e anunţată de preşedintele României de la Palatul Cotroceni eu spun că e un lucru bun, pentru că totuşi Parlamentul este unica autoritate legiutoare a ţării. Pe de altă parte eu constat, din luările de cuvânt, că avem colegi foarte bine informaţi şi foarte în temă cu această propunere legislativă, ba chiar se fac predicţii în legătură cu ineficienţa sau inaplicabilitatea ei, ceea ce înseamnă că se susţine afirmaţia mea că aveţi cunoştiinţă de această propunere, că aţi aprofundat-o şi că suntem gata pentru a o putea dezbate în Parlament”, a apreciat Nicolae.
Supusă la vot, procedura de urgenţă a fost aprobată cu 69 de voturi ”pentru” şi 34 ”împotrivă”.
Senatul cere avizele pe Legea Salarizării unitare în termen de şapte zile
Conducerea Senatului a cerut Guvernului, Consiliului Economic şi Social şi altor instituţii avize la Legea salarizării în şapte zile, pentru adoptatea ”în termenul asumat” a acestui proiect, în condiţiile în care termenul de avizare este de 30 de zile.
”Ca orice proiect de lege, înainte de a fi trimis la comisii, are nevoie de punctele de vedere ale Guvernului, Consiliului Economic şi Social, Consiliului Legislativ. Şi nu numai acestea. Sunt mai multe avize de care are nevoie. Termenul, în general, este de 30 de zile. Noi am solicitat azi de acolo de unde avem nevoie de aviz, în şapte zile să primim răspunsul”, a declarat vicepreşedintele Senatului Claudiu Manda, după şedinţa Biroului Permanent.
El a precizat că săptămâna viitoare, după primirea acestor avize, proiectul va fi trimis avizare şi raport către comisiile Senatului.
”E clar că avem nevoie ca toţi colegii să parcurgă în linişte textul legii şi să aducă amendamente, dar sigur că este un termen asumat de PSD şi ALDE ca până la începutul semestrului al doilea să fie legea adoptată”, a adăugat Manda.
El a apreciat că termenul de adoptare a acestui act normativ în Senat până la sfârşitul lunii mai va fi respectat. Proiectul legii salarizării unitare a fost depus la Senat de ministrul Muncvii, Lia Olguţa Vasilescu, el fiind semnat de 205 parlamentari PSD şi ALDE.
Citeşte şi: Grevă spontană la Fiscul din Arad, unde angajaţii sunt nemulţumiţi de legea salarizării unice
Citeşte şi: Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii despre Legea salarizării: Sperăm să rămână în ţară cât mai mulţi medici
Citeşte şi: Edilii îşi schimbă portofelele: Salariile primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de CJ, majorate cu 30%. Proiectul de lege a fost adoptat de Camera Deputaţilor
Citeşte şi: VIDEO Salariile primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de CJ, MAJORATE cu 30%
Citeşte şi: Tudorel Toader, la CSM, despre legea salarizării: Nu la mine e pixul care stabileşte salariile magistraţilor/ Dragnea: Vor creşte salariile magistraţilor. La procurori cresc mai puţin decât la judecători
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe