- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (06.04.2017, 10:57)
- Alexandra Stroe
Tudorel Toader, la CSM, despre legea salarizării: Nu la mine e pixul care stabileşte salariile magistraţilor/ Dragnea: Vor creşte salariile magistraţilor. La procurori cresc mai puţin decât la judecători
Tudorel Toader a declarat, joi, la şedinţa CSM că nu el este cel care decide salariile magistraţilor, precizând că acestea nu vor fi mai mici, însă că există posibilitatea unei scăderi în ceea ce priveşte sporurile. CSM vrea să participe la dezbaterile privind legea salarizării.
Urmărește
965 afișări
Tudorel Toader, la CSM, despre legea salarizării: Nu la mine e pixul care stabileşte salariile magistraţilor/ Dragnea: Vor creşte salariile magistraţilor. La procurori cresc mai puţin decât la judecători (Imagine: ALEXANDRU DOBRE/MEDIAFAX FOTO)
"Am primit asigurări că nu sunt diminuări salariale. Există o grilă pe care se fac respectivele proiecţii pe familii ocupaţionale. Nu pot să vă asigur de sporurile care diferă de la o structură la alta. Eu am transmis ce mi s-a spus, că salariile nu scad dar că e posibil la sporuri. Nu la mine e pixul care stabileşte salariile magistraţilor", a spus ministrul Justiţiei în şedinţa CSM.
Explicaţia a venit ca urmare a întrebările adresate de asociaţiile de magistraţi referitoare la salarii şi la restanţele salariale. Şi Consiliul Superior al Magistraturii şi-a exprimat nemulţumirea faţă de lipsa informării privind legea salarizării unitare. Plenul CSM a precizat că proiectul de lege a fost solicitat Ministerului Muncii însă instituţia nu a răspuns.
"Nici măcar la CSM nu s-a dat proiectul legii salarizării. Există îngrijorări că ar putea să scadă indemnizaţiile magistraţilor", a spus Bogdan Gabor, reprezentant al Asociaţiei Procurorilor şi al Asociaţiei Magistraţilor din România.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
Asociaţiile de magistraţi s-au aratat îngrijorate de afirmaţiile ministrului Muncii, care ar fi spus că ar exista o diferenţă de statut la nivel de indemnizaţii între judecători şi procurori
În ceea ce priveşte restanţele salariale, ministrul Justiţiei le-a spus magistraţilor că la rectificare se vor rezolva şi aceste probleme.
"CSM a cerut să vadă proiectul. Sper că va fi un proiect raţional, să nu se facă diferenţe de statut. Există o decizie a CCR care prevede că procurorul şi judecătorul au acelaşi statut", a declarat procurorul general al României la finalul şedinţei plenului.
Dragnea: Vor creşte salariile magistraţilor. La procurori cresc mai puţin decât la judecători
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi că salariile magistraţilor vor creşte şi nu va fi o majorare "în glumă", iar în ceea ce priveşte veniturile procurorilor, acestea vor fi puţin mai reduse decât cele ale judecătorilor.
"Şi salariile procurorilor şi salariile judecătorilor cresc semnificativ. Semnificativ înseamnă că nu cresc în glumă, chiar cresc. Diferenţa este că la procurori cresc mai puţin decât la judecători", a declarat Liviu Dragnea.
Ministrul Muncii a dat exemplul altor state europene, susţinând că peste tot salariile judecătorilor sunt mai mari decât ale procurorilor. "Sunt diferenţe între procurori şi judecători. Aceste diferenţe sunt peste tot în Uniunea Europeană. Noi am consultat toată legislaţia, nu numai din România, ci şi din Uniunea Europeană. De exemplu, în Germania, procurorul ia 3.000 de euro, judecătorul 6440 de euro, diferenţele sunt semnificative. La noi diferenţele sunt mici, cred că de 5%" a declarat Lia Olguţa Vasilescu.
Citeşte şi: O româncă a fost desemnată ”medicul lunii” la cel mai mare spital din Londra. ”În România, nu poţi fără relaţii. În Anglia, am un salariu de 8-9 ori mai mare”
Citeşte şi: Povestea unui sirian stabilit în România, despre RĂZBOI: Era frumos acasă. Era ca Parisul, acum e ca Berlinul după atacuri
Citeşte şi: DIZGRAŢIAŢII Videoconferinţa în închisori. Un proiect vechi de 7 ani, nefuncţional şi azi. Motivele REALE pentru care sistemul nu poate fi folosit
Citeşte şi: Cum a ajuns un accident tragic să fie PRIMUL caz de sinucidere din BALENA ALBASTRĂ: Eleva din Sibiu s-a aruncat în gol de pe „Turn”
Citeşte şi: Guvernul a decis MICŞORAREA chiriilor ANL, pentru a îndreapta ”o mare nedreptate făcută de guvernul Cioloş"/ Cu cât scad exact chiriile
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Citește pe www.zf.ro: Se naşte un nou pol imobiliar în Bucureşti. Preţurile apartamentelor din această zonă au explodat cu 30% în doar doi ani VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe