Sorin Grindeanu, întrebat despre o eventuală demisie: Programul de guvernare este votat pe 2017-2020

Premierul desemnat, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri că mandatul pentru care a primit votul Parlamentului este pentru perioada 2017-2020, întrebat fiind dacă va demisiona din fruntea Guvernului dacă Curtea Constituţională va declara Legea 90/2001 neconstituţională.

Urmărește
1793 afișări
Imaginea articolului Sorin Grindeanu, întrebat despre o eventuală demisie: Programul de guvernare este votat pe 2017-2020

Sorin Grindeanu, întrebat despre o eventuală demisie: Programul de guvernare este votat pe 2017-2020

”Eu, azi, am fost votat premierul României. Programul de guvernare este votat pe 2017-2020”, a spus Sorin Grindeanu.

El fusese întrebat dacă va demisiona din fruntea Executivului dacă Legea 90/2001 va fi declarată neconstituţională, ca urmare a demersului Avocatului Poporului, Victor Ciorbea.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat miercuri că va sesiza la CCR Legea 90/2001 care împiedică persoanele condamnate penal să facă parte din Guvern, afirmând că nu vizează cazul lui Liviu Dragnea, ci o reglementare de ansambu.

„Sunt argumente beton în sensul soluţiei pe care o voi da”, a spus Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, întrebat dacă va sesiza la CCR Legea 90/2001.

Întrebat ce soluţie va da, Victor Ciorbea a răspuns că joi va prezenta argumentele. „Mâine. Am promis că după învestire. (…) Veţi vedea câte texte din Constituţie, din diverse convenţii internaţionale sunt încălcate. (...) Vom vedea mâine da ori ba. Mâine vă trimt comunicatul după ce înregistrez la Curte, că este normal să ajungă la Curte... o primiţi foarte frumos, cu explicaţii, am făcut o sinteză de cinci pagini din vreo 15 - 17... Este în temeiul acelei autosesizări despre care v-am anunţat demult. Mâine. (…)Mâine primiţi punctul de vedere oficial, după ce e înregistrat”, a explicat el.

Premierul despre programul de guvernare: Asta e menirea politicienilor. Ceea ce promit să realizeze

Premierul desemnat, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri că are un ''scadenţar foarte bine pus la punct'' pentru implementarea programului de guvernare.

”Noi avem un scandenţar foarte bine pus la punct pe care îl vom urmări. Aşa cum se urmărea scadenţarul pentru aderarea la Uniunea Europeană până în 2007, în acelaşi mod vom urmări acest scadenţar pe fiecare minister în parte, pe fiecare trimestru, fiecare lună, fiecare săptămână, astfel încât tot ceea ce am promis cetăţenilor în discurs să se şi întâmple. Asta e menirea politicienilor: ca ceea promit trebuie să şi realizeze. Îmi doresc ca toate lucrurile pe care le-am amintit în discurs să putem să le facem, sunt convins că putem să le facem dacă respectăm ceea ce aminteam mai devreme: responsabilitate şi respect pentru cetăţeni”, a spus Sorin Grindeanu.

El a fost întrebat de jurnalişti şi despre acuzaţiile potrivit cărora guvernul ar fi unul ”personal al lui Liviu Dragnea”.

”Am văzut foarte multe lucruri în aceste zile şi pot să vă sun că suntem un guvern politic, un guvern al unei coaliţii PSD-ALDE. La componenţa Guvernului, pe partea PSD, am lucrat împreună cu domnul preşedinte Liviu Dragnea şi nu doar. Toate aceste lucruri mi se par forţate, dar rămâne viitorul să-mi întărească spusele de acuma”, a comentat Grindeanu.

În topul promisiunilor nerespectate din campania electorală din 2012 se regăsesc construcţia a 1.200 de kilometri de autostradă, reorganizarea administrativ-teritorială, crearea unui milion de noi locuri de muncă sau limitarea politizării la miniştri şi la secretarii de stat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici