- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (26.07.2018, 14:31)
- Bianca Ciocotisan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ştefan Radu Oprea: România este una dintre cele 10 state afectate direct de taxele pe oţel şi aluminiu
România este una dintre cele zece state afectate în mod direct de taxele pe oţel şi aluminiu impuse de Administraţia Trump, din pricina schimburilor comerciale directe dintre România şi Statele Unite, a declarat joi, ministrul pentru Mediu de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan Radu Oprea.
Urmărește
233 afișări
Ştefan Radu Oprea: România este una dintre cele 10 state afectate direct de taxele pe oţel şi aluminiu
„Au fost industrii care au fost afectate de decizii internaţionale ale Statelor Unite, precum este industria de aluminiu şi cea de oţel. Am avut întâlniri cu industra, am fost la Bruxelles, am spus poziţia României în discuţiile pe care le-am avut cu cei care negocizază pentru România, astfel încât poziţia şi dorinţele mediului de afaceri să fie cunoscut şi să intre pe listele de negocieri”, a declarat Ştefan Radu Oprea.
„Suntem unul dintre cele zece state afectate în mod direct, pentru că avem export direct în Statele Unite, nu sunt cifre foarte mari, dar sunt importante. Pentru că este important ca toate poziţile şi felul în care este afectat mediul de afaceri din România, industria în general să fie ştiute şi să intre în poziţia de ţară şi apoi în poziţia de negociere de la Bruxelles”, a mai adăugat ministrul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crin Antonescu este candidatul comun al coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
Ministrul a mai precizat că la întoarcerea din Bruxelles, a discutat cu industria despre rezultatele obţinute.
„De asemenea am avut o discuţie cu industria şi am spus rezultatele şi am convenit care sunt paşii de urmat, astfel încât, cei pe care îi avem ca reprezentanţi ai ministerului la reprezentanţa permanentă de la Bruxelles, să poată să fie activi si să aibă în vedere ca atunci când negociază punctual în grupele de lucru, pe anumie teme specifice, să avem şi necesităţile, dorinţele mediului de afaceri să fie prezente acolo”, a declarat ministrul pentru Mediul de Afaceri.
Ştefan Radu Oprea a mai precizat că discuţiile de miercuri dintre preşedintele Comsiei Europene, Jean-Claude Junker reprezintă „veşti bune pentru comerţul internaţional”.
„În comerţul internaţional s-au produs transformări foarte importante în ultima vreme. Vestea bună de astăzi vine din Statele Unite când domnul preşedinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Junker a avut o întâlnire cu preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, iar ceea ce am citit astăzi sunt veşti bune pentru comerţul internaţional”, a mai adăugat Ştefan Radu Oprea.
Joi, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker şi preşedintele american Donald Trump au ajuns la un acord privind reducerea taxelor vamale în comerţul transatlantic. Declarând o nouă fază, liderul de la Casa Albă a declarat miercuri că, împreună cu preşedintele Executivului UE, a convenit să înceapă discuţiile privind reducerea tarifelor şi a altor bariere în comerţul între SUA şi UE.
La data de 1 iunie, Secretarul de stat pentru Comerţ al SUA, Wilbur Ross, a anunţat intrarea în vigoare la ora 24.00, a taxelor vamale la importuri de 25% pe oţel şi de 10% pe aluminiu impuse Uniunii Europene, Mexicului şi Canadei.
Citește pe alephnews.ro: Atacatorul de la Târgul de Crăciun din Germania are o istorie de amenințări legate de acte violente. Medicul a spus că „va efectua acțiuni care atrag atenția și de care oamenii își vor aminti”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
STUDIU. Starea de bine se îmbunătățește atunci când cânți. Care sunt beneficiile muzicii asupra sănătății
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:38
LIVE TEXT Crin Antonescu, anunţat oficial candidat unic al coaliţiei pentru prezidenţiale / Ilie Bolojan preia conducerea Senatului, Ciprian Şerban ia şefia Camerei Deputaţilor / Învestirea Guvernului ar urma să aibă loc astăzi
-
astăzi, 10:20
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat