Toader: Preşedintele a vrut să spună că este de acord ca şi pentru el să fie mandatul de 4 ani

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a apreciat, marţi, că preşedintele Traian Băsescu a vrut să spună că este dispus să renunţe la un an de preşedinţie astfel încât reducerea mandatului de preşedinte de la 5 la 4 ani să se aplice încă din acest mandat al său.

Urmărește
5 afișări

"Preşedintele a vrut să spună că, dacă pare că el vrea să aibă mandat de 5 ani şi cei care vin după el să aibă 4 ani, este de acord ca şi pentru el să fie mandatul de 4 ani", a declarat Toader, pentru MEDIAFAX.

El a arătat că, dacă se va modifica Constituţia, astfel încât mandatul preşedintelui să fie redus la 4 ani, chiar dacă alegerile nu vor fi comasate acum, vor putea fi făcute împreună peste 4 ani.

"Noi am analizat şi în partid că noi, politicienii, suntem de 4 ani în alegeri cu un dezavantaj major, electoratul nu mai vrea să vină la urne. Şi una din soluţii ar fi să avem toate alegerile odată şi să terminăm bâlciul. Să ştim că odată la 4 ani avem alegeri, suntem două luni în campanie, dar, apoi, ne putem vedea de treabă. Eu susţin această idee", a spus Mircea Toader.

El a arătat că ideea prin care s-a dorit să se separe alegerile parlamentare de cele prezidenţiale potrivit căreia un lider puternic trage partidul după el nu mai este de actualitate. "Nu prea mai avem asemenea lideri", a adăugat Toader.

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, luni seară, în contextul discuţiilor despre o eventuală modificare a Constituţiei, că ar fi dispus să-i fie scurtat mandatul prezidenţial chiar şi cu un an dacă rezultatul ar fi scăderea numărului de alegeri, prea mare în acest moment, în opinia sa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici