- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (27.02.2017, 17:37)
- Gabriel Pecheanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Traian Băsescu cere comisie specială pentru punerea în acord a Codului Penal cu deciziile CCR
Senatorul PMP Traian Băsescu a cerut, luni, constituirea unei comisii speciale a Parlamentului pentru punerea în acord a Codului Penal şi Codului de Procedură Penală cu deciziile Curţii Constituţionale, afirmând că aceasta ar fi o soluţie a consensului pentru modificări făcute cu înţelepciune.
Urmărește
479 afișări
Traian Băsescu cere comisie specială pentru punerea în acord a Codului Penal cu deciziile CCR
”Avem zeci de articole neconstituţionale în Codul Penal şi Codul de Procedură Penală. Nu sunt legi care să se refere la cum creşte iarba, sunt legi şi Codul Penal şi Codul de Procedură Penală care vizează soarta unor concetăţeni. Vă propun constituirea unei comisii speciale, o comisie specială, echilibrată, în care majoritatea să nu poată să-şi impună în orice condiţii punctul de vedere, însemnând câte un reprezentant din fiecare partid din Senat şi câte un reprezentant din fiecare partid din Camera Deputaţilor reprezentantul minorităţilor şi să purcedem la modificarea articolelor din Codul Penal şi Codul de Procedură Penală în cel mai scurt timp, termen de 30 de zile mi s-ar parea rezonabil”, a spus Traian Băsescu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
UE s-ar putea extinde: O ţară din Europa vrea să organizeze un referendum pentru a adera la UE
-
Dronele ucrainene ar fi distrus un depozit de muniţie rusesc în regiunea Rostov
-
Avertismentul unor lideri europeni: NATO nu poate apăra Europa fără SUA în faţa Rusiei
El a atras atenţia că România are obligaţia să transpună în legislaţia naţională prevederile Directivei UE 333, termenul de implementare fiind 1 aprilie 2018.
”Propun Senatului să delege Biroul Permanent ca, în discuţiile de mâine (marţi - n.r.) a Birourilor Permanente Reunite, să stabilească o soluţie pt a aducce Codul Penal şi Codul de Procedură Penală în legalitate”, a mai spus fostul preşedinte al României.
La rândul său, senatorul PSD Şerban Nicolae a spus că, de principiu, social-democraţii sunt de acord, dar că trebuie cerută poziţia Executivului.
”În ceea ce priveşte legislaţia penală, avem două chestiuni de rezolvat. În programul de guvernare există un punct distinct în ceea priveşte obligaţia de a armoniza legislaţia penală cu deciziile CCR. Să ne lamurim în ce măsură guvernul este în măsură să-şi asume o decizie înainte de a ajunge în dezbatere parlamentară. Sunt nu numai probleme de constituţionalitate în legislaţia penală, ci şi probleme de disfuncţionalităţi. Să facem întâi o discuţie cu ministrul Justiţiei, să vedem ce zice guvernul, să fie transparenţă”, a precizat Nicolae.
Traian Băsescu şi-a motivat propunerea, apreciind că românii şi-au pierdut încrederea în acest guvern.
”De ce cred ca e mai buna propunerea mea? În primul rând pentru că sunt Traian Băsescu. Vă propun să daţi prioritate acestei propuneri dintr-un motiv simplu: am putea preveni disputele dacă am lucra pe teoria majorităţii. Ceea ce eu vă propun e o soluţie a consensului pentru modificări făcute cu înţelepciune(...) Guvernul poate recurge la ordonanţă de urgenţă, dar primul care răspunde de politica penală şi de corectarea articolelor neconstituţionale este Parlamentul României”, a mai spus Băsescu.
Replica lui Şerban Nicolae nu s-a lăsat aşteptată: ”Prima temere legată de propunere era exact persoana care a făcut-o”.
Şi senatorul UDMR Verestoy Attila a intervenit: ”Aşteptam acest discurs de la domnul preşedinte Băsescu de acum 10 ani”.
Preşedintele de şedinţă, Niculae Bădălău, l-a îndermnat pe Traian Băsescu să facă această solicitare, prin intermediului grupului parlamentar al PMP, Biroului Permanent al Senatului.
Citeşte şi: REACŢIA Parchetului General care a primit astăzi dosarul OUG13 de la DNA: Aşteptăm motivarea CCR. Va fi determinantă pentru viitorul curs al anchetei
Citeşte şi: Tensiuni în PNL pentru alegerea SG interimar, funcţie rămasă vacantă după PLECAREA lui Marian Petrache
Citeşte şi: REACŢIA PSD după ce DNA a adus noi acuzaţii în dosarul privind OUG 13: Anchetarea abilitării Guvernului de a emite ordonanţe este "deplasată"
Citeşte şi: PSD a înfiinţat Comisia de monitorizare a Guvernului şi susţine că echipa Grindeanu are LIBERTATE totală de decizie. Dragnea şi Firea, printre membri
Citește pe alephnews.ro: Armistițiul de Crăciun a reprezentat un moment istoric în timpul Primului Război Mondial. Cum s-a produs acest lucru
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe