- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Tudorel Toader face lumină în cazul numirii şefilor de parchete. De ce vrea să îl EXCLUDĂ pe preşedintele României din procedură: Este cel mai politic om din ţară
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, susţine că preşedintele României este cel mai votat om din ţară, dar cel mai politic, precizarea fiind făcută în contextul excluderii şefului statului din procedura de numire a şefilor de parchete, care reiese din proiectul de modificare a legilor justiţiei.
Tudorel Toader face lumină în cazul numirii şefilor de parchete. De ce vrea să îl EXCLUDĂ pe preşedintele României din procedură: Este cel mai politic om din ţară
"Preşedintele este cel mai votat, dar cel mai politic. Noi suntem încă sub monitorizare MCV. Prima recomandare (n.r. în cadrul MCV) este instituirea unui mecanism transparent de numire a procurorilor de rang înalt. Din moment ce MCV ne recomandă să găsim o procedură transparentă, departe de ingerinţele politice, înseamnă că e o problemă la nivelul actualei reglementări, pe care noi vrem să o îmbunătăţim", a declarat Tudorel Toader la Antena 3.
În legătură cu opiniile referitoare la modificarea legilor justiţiei, exprimate public, ministrul Justiţiei susţine că dispoziţia procurorului Augustin Lazăr de a convoca procurorii din ţară iese din cadrul atribuţiilor legale şi constituţionale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ucraina primește 1 miliard de dolari de la Japonia și UK în cadrul programului Băncii Mondiale
-
Armata israeliană a interceptat o rachetă lansată din Yemen
-
Efectele declaraţiilor lui Trump despre Groenlanda: Danemarca va întări apărarea teritoriului
-
Infotrafic: ploaia şi zăpada îngreunează traficul pe mai multe şosele din România
"Era în competenţa dânsului să convoace cei 2.950 de procurori să analizeze un proiect de lege şi să-l pună la vot? Categoric, nu era. Pentru că pe legile justiţiei, avizator este CSM, care are o secţie pentru procurori şi o secţie pentru judecători, CSM, care primeşte - şi a primit - proiectul de lege, care îl trimite la secţii, la comisii de experţi, care primesc puncte de vedere, observaţii, le reunesc şi le trimit înapoi la Ministerul Justiţiei. Faptul că procurorul general a întrunit procurorii generali de la parchetele de pe lângă Curtea de Apel şi a dispus convicarea adunărilor generale ale procurorilor din teritoriu... sigur, după părerea mea, după convingerea mea, acest fapt iese din cadrul atribuţiunilor legale şi constituţionale. Până la urmă, au făcut un exerciţiu, dar n-aş fi acord cu afirmaţia faptului că au dictat. Prin ce au dictat? Au pus la vot", a mai spus ministrul.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO