Udrea: Nu sunt de acord să mai facem alianţe cu partide mici, cine vrea cu noi să vină în PDL

Elena Udrea a declarat, vineri, la Bistriţa, că nu este de acord ca democrat-liberalii să mai facă alianţe cu partide mici, care nu aduc nimic, spunând că PDL trebuie să fie pregătit să intre într-o alianţă, dar nu oricum şi nu în orice condiţii, iar cine vrea să fie cu PDL să vină în partid.

Urmărește
179 afișări
Imaginea articolului Udrea: Nu sunt de acord să mai facem alianţe cu partide mici, cine vrea cu noi să vină în PDL

Elena Udrea (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Elena Udrea le-a spus, vineri, participanţilor la lansarea moţiunii sale la Bistriţa, că "PDL trebuie să pregătit să intre într-o alianţă, dar nu oricum şi nu în orice condiţii".

"Niciodată nu voi fi de acord ca PDL să intre într-o alianţă de pe locul doi. Vreau un PDL într-o alianţă ca partener egal al oricui, un PDL puternic, cu drepturi egale. Nu vreau să intrăm la guvernare pe uşa din dos, nu vreau să fim vioara a doua. (...) PDL are nevoie de o schimbare, dar nu de schimbări de brand. Am avut încercări eşuate, iar astăzi partidul nu vrea să mai audă de schimbări de brand. Eu merg cu portocaliul în această campanie şi îmi place că aud imnul PDL", a spus Elena Udrea.

Un democrat-liberal din sală a întrebat-o cu cine crede că poate intra PDL în alianţă, Udrea răspunzând: "Fiind un partid de centru-dreapta, ne dorim să facem alianţă cu partidele care au aceeaşi viziune ca şi a noastră, aceeaşi orientare şi văd aceleaşi soluţii la problemele cu care se confruntă România. Pentru asta spun că PDL este singurul partid de centru-dreapta din România. Cine vrea să fie cu noi să vină în interiorul partidului. Alianţe cu partide mici, care nu ne aduc nimic, aşa cum s-a demonstrat, nu sunt de acord să mai facem. Toată lumea e binevenită în PDL".

Elena Udrea s-a referit apoi şi la o posibilă alianţă cu un partid mai mare.

"Dacă vorbim de alianţe cu un partid mare, dacă se întâmplă să se rupă USL, nu putem face alianţă decât cu un partid care are aceeaşi viziune cu cea pe care o avem noi, un partid de dreapta. Problema, astăzi, e liderul acelui partid şi nu sunt de acord să facem vreodată alianţă cu un preşedinte de partid antieuropean, aşa cum e Crin Antonescu, antidemocratic, un om care a atacat instituţiile statului, statul de drept. Dar asta nu înseamnă că partidul pe care îl conduce nu poate fi un bun partener pentru noi în momentul în care suntem pregătiţi şi se creează conjunctura de a intra la guvernare. Să dea Domnul să se creeze conjunctura şi noi să fim suficient de puternici atunci, încât să fim principalul partid dintr-o alianţă care intră să guverneze România", a spus Udrea.

Ea s-a declarat convinsă că PDL poate fi reconstruit cu "energie, forţă, dedicare".

"Ne-am săturat de câte sinecuri le-am dat unora şi altora şi nu mai sunt astăzi aici. Vin lângă noi, când suntem la putere, oameni care cred că simpla lor valoare profesională e suficientă pentru a primi ceva de la PDL. Partidul acesta are nevoie de oameni care să muncească, de oameni care să-l iubească şi să construiască pentru el. Meritocraţia, în viziunea mea, înseamnă să promovezi, în primul rând, oamenii valoroşi din interiorul partidului. Nu ne putem uita tot timpul în afară, să aducem din afară", a spus ea.

Elena Udrea a declarat, totodată, că nu este împotriva susţinerii unor oameni "din afara partidului", cu condiţia ca aceştia să fie loiali.

"Pe de altă parte, nu sunt de acord nici că, dacă nu ai lipit afişe, nu poţi fi susţinut de PDL, pentru că sunt foarte mulţi oameni valoroşi pe care îi aducem, care cred în viziunea pe care noi o avem despre societate, despre clasa politică şi care pot fi susţinuţi pentru că aduc plusvaloare partidului, dar trebuie să ne fie loiali, oameni de care trebuie să fim siguri că, după ce le-am dat o funcţie sau i-am susţinut într-o funcţie publică, nu pleacă atunci când partidul e la greu. (...) Trebuie să coborâm partidul din birouri, în stradă, printre oameni. Un om politic care nu iubeşte oamenii, care nu este în stare să strângă mâna oamenilor pe stradă, să-i privească în ochi nu valorează nimic. Un om politic valorează doar câte voturi e în stare să aducă. Poţi fi un foarte bun filosof, profesor sau medic. Un bun politician e cel care adună voturi, care este urmat de oameni", a declarat Udrea.

În conferinţa de presă care a urmat, Elena Udrea a fost întrebată dacă, având în vedere cele afirmate, Mihai Răzvan Ungureanu ar mai putea fi candidatul la alegerile prezidenţiale al unei alianţe a formaţiunilor de dreapta din care să facă parte şi PDL.

"Dacă doreşte, poate să vină în PDL. Dânsul poate rămâne liderul Forţei Civice în continuare", a spus Udrea.

Ea a adăugat însă că, atunci când va fi aleasă preşedinte al PDL, va "asigura" un candidat la prezidenţiale din interiorul partidului, chiar dacă acesta nu se află, în acest moment, în PDL.

"Din punctul meu de vedere, mandatul viitoarei conduceri a PDL trebuie să fie legat, într-o primă etapă, de candidatul la Preşedinţia României. Are obligaţia viitoare conducere a PDL să dea cel mai bun candidat al dreptei, al spectrului de centru-dreapta românesc. Orice lider de centru-dreapta care se doreşte un candidat la Preşedinţia României, care se doreşte a fi un candidat susţinut de PDL, trebuie să fie în interiorul PDL, să vină în interiorul PDL. Ca preşedinte al PDL, voi asigura un candidat al PDL la alegerile prezidenţiale din 2014, chiar dacă nu neapărat el ar fi în acest moment în interiorul partidului. Oricine vrea sprijinul PDL trebuie să intre în echipa PDL. A cere doar sprijinul şi a nu accepta să faci parte din echipa PDL mi se pare incorect faţă de baza partidului", a conchis Udrea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici