„Guvernul ar trebui să fie mult mai atent la ce legiferează Parlamentul şi cred că miniştrii ar trebui să fie mult mai prezenţi în comisiile de specialitate, să spună acolo de unde găsesc ei surse de finanţare, că nu Parlamentul este cel care ar trebui să pună degetul pe capitolul respectiv şi pe sursa de bani din partea Executivului, ci ar trebui să existe un dialog constant din care să reiasă proiecte oportune pentru societatea românească”, a spus Gorghiu, într-o sesiune live pe Facebook.
Ea s-a declarat convinsă că declaraţia premierului Dacian Cioloş privind bugetarea legii care permite creşterea indemnizaţiilor pentru mame „se va nuanţa”.
„Acest proiect cu indemnizaţiile pentru mame, concediu maternal, tot ce înseamnă sprijinul familiilor active este foarte important. Am auzit poziţia primului ministru, sunt convinsă că în timp poate fi nuanţată, în sensul în care va încerca să găsească surse de finanţare pentru această lege care vine în sprijinul femeilor active, a familiilor active care doresc să facă copii în România, va găsi nu doar surse de finanţare, dar şi idei complementare pentru ca statul român să ajute la creşterea natalităţii”, a susţinut copreşedintele PNL.
Alina Gorghiu şi-a exprimat speranţa că legea privind creşterea indemnizaţiei pentru mame va fi adoptată miercuri de Camera Deputaţilor.
Şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, că susţine legea pentru creşterea indemnizaţiilor acordate mamelor, afirmând că este convins că în urma unui dialog cu Parlamentul, premierul Cioloş care „întodeauna caută soluţii, nu probleme”, va putea să acopere deficitul.
Parlamentul trebuie să spună Guvernului de unde trebuie „să taie” dacă doreşte creşterea indemnizaţiilor pentru mame, a declarat la ProTv premierul Dacian Cioloş, precizând totodată că bugetul pe acest an este angajat, iar cel de anul viitor poate depăşi un deficit de 3% pentru că sunt angajamente luate.