- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (22.06.2013, 18:50)
- Departamentul Politic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Victor Ponta şi premierul bulgar au discutat despre construcţia unei noi HIDROCENTRALE pe Dunăre
Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a participat, sâmbătă, la Sofia, la Consiliul PES, el având o întrevedere cu omologul bulgar, Plamen Oresarski, în care s-a discutat şi despre construirea unei noi hidrocentrale pe Dunăre.
Urmărește
923 afișări
Victor Ponta şi premierul bulgar au discutat despre construcţia unei noi HIDROCENTRALE pe Dunăre (Imagine: Aleksandar Djorovici/Mediafax Foto)
Conform unui comunicat al PSD remis agenţiei MEDIAFAX, Victor Ponta a participat sâmbătă la Consiliul Partidului Socialiştilor Europeni (PES) organizat la Sofia.
Cu această ocazie, Victor Ponta a avut o întrevedere cu premierul bulgar, Plamen Oresarski, cu care a discutat despre consolidarea cooperării dintre cele două state în ceea ce priveşte politica de integrare europeană, eforturile comune privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare, aderarea la spaţiul Schengen, precum şi despre proiectele economice şi energetice comune ale României şi Bulgariei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
"Împreună susţinem proiectul Nabucco, dar avem deja şi alte proiecte de transport de energie, dinspre România spre Turcia, de exemplu, şi spre zona Balcanilor de Vest. Am vorbit şi despre proiectele realizate prin fonduri europene, Strategia Dunării şi despre câteva investiţii concrete pe care le putem face, o noua hidrocentrală pe Dunăre, infrastructura spre noul pod de la Calafat-Vidin care a fost inaugurat, dar care trebuie evident sa fie însoţit de infrastructură", a declarat Victor Ponta la sfârşitul întrevederii, potrivit sursei citate.
Premierul a adăugat că în septembrie va avea o întâlnire mai amplă cu partea bulgară, cel mai probabil în format de şedinţă comună a celor două guverne.
După întâlnirea cu Victor Ponta, premierul bulgar a spus că acest summit româno-bulgar va avea loc cel mai probabil la Varna, la sfârşitul verii sau la începutul toamnei, informează PSD.
De asemenea, premierul Ponta s-a întâlnit şi cu ministrul Afacerilor Externe din Bulgaria, ministrul de Interne şi vicepremierul bulgar, însărcinat cu Afaceri Europene şi Fonduri Europene.
Tot la Sofia, premierul a avut o întrevedere cu Martin Schulz, Preşedintele Parlamentului European şi Sergei Stanishev, preşedintele socialiştilor europeni, cu care a discutat teme de interes european.
Victor Ponta, însoţit de Rovana Plumb, ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, şi Corina Creţu, vicepreşedinte PSD, s-a aflat la Sofia cu ocazia Consiliul PES, care a reunit sâmbătă reprezentanţii partidelor socialiste, social-democrate şi laburiste din întreaga Europă.
La eveniment au participat Plamen Oresarski, noul prim-ministru al Bulgariei, Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European, Boris Tadic, fost preşedinte al Serbiei, Joseph Muscat, prim-ministrul Maltei, Sergei Stanishev, preşedintele PES, Hannes Swoboda, preşedintele S&D.
În cadrul întâlnirii socialiştilor, liderii PES şi delegaţii au prezentat propuneri concrete în vederea dezvoltării unei politici industriale europene şi au făcut apel pentru punerea rapidă în practică a unui proiect privind Garanţia Europeană pentru Tineri cu un domeniu de aplicare mai larg decât cel actual.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe