„Vinerea verde”, varianta românească

  • S-a dat startul iniţiativei ”Vinerea Verde”
  • Până la final de an, ¼ din funcţionari ar urma să lase maşina vineri acasă
  • Peste 2 milioane de maşini sunt zilnic pe străzile din Bucureşti
  • Tánczos Barna: 60% poluarea aerului din marile oraşe se datorează traficului
  • Premierul Olandei Mark Rutte vine cu bicicleta la guvern
  • Boris Johnson merge cu bicicleta sau trenul. David Cameron folosea trenul pentru deplasările prin Marea Britanie
Urmărește
741 afișări
Imaginea articolului „Vinerea verde”, varianta românească

„Vinerea verde”, varianta românească

Se dat startul iniţiativei ”Vinerea Verde” pentru angajaţii din instituţiile publice. Ceea ce la noi este o noutate, în alte ţări se întâmplă demult. În vest, primarii de oraş, miniştrii şi chiar premierii au mijlocul lor de transport preferat.

Boris Johnson este cel care pedalează foarte mult. O face încă de când era primarul Londrei, unde a lăsat zeci de kilometri de benzi pentru biciclete.

După ce a devenit premier, Boris Johnson merge în deplasările din ţară cu trenul. De altfel, trenul a fost şi mijlocul de transport preferat de fostul premier britanic David Cameron.

Un îndrăgostiti de bicicletă este şi premierul Olandei Mark Rutte. De-i frig, de plouă, de bate vântul, Mark Rutte îşi pune geanta de premier pe bicicletă şi pedalează să rezolve problemele olandezilor. „Vinerea Verde” în varianta românească nu-l încântă pe activistul Greeanpeace Alin Tanase.

„Ideea în sine este bună, însă considerăm că este doar o mişcare de PR. Din păcate avem nevoie de infrastructură înainte de a fece conştientizări. Alternative nu există în momentul de faţă sau sunt foarte slab dezvoltate, prin urmare credem că programul va fi sortit eşecului. ”, a afirmat Alin Tănase, expert Greenpeace România. 

Tanczos Barna nu este primul care te îndeamnă să urci pe bicicletă. Adrian Năstase a făcut ture cu bicicleta în Casa Poporului. Au urcat pe bicicletă şi foştii minitri ai Mediului Attila Korodi şi Laszlo Borbely.

A pedalat pe bicicletă şi în pantofi de fiţe şi Elena Udrea. Ba chiar şi preşedintele Klaus Iohannis a urcat pe bicicletă în timpul campaniilor electorale. Cu toate astea, benzile pentru biciclete în Bucureşti au rămas la puţin peste 20 de km. Poluarea aerului din Bucureşti şi în alte oraşe mari a crescut de la an la an. Comisia Europeană a deschis chiar o procedutră de infrigment pentru lipsa programelor de control al poluării atmosferice.

CAUZE ALE POLUAREA AERULUI ÎN BUCUREŞTI

  • traficul rutier - peste 2 milioane de masini ce se afla zilnic pe străzile Capitalei
  • arderile necotrolate de gunoi
  • poluarea generată de construcţii şi şantiere ce nu respectă normele
  • lipsa spaţiilor verzi

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici