- Home
- Publicitate
- (29.06.2020, 15:13)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Acceleratorul de cariere in cloud – un exemplu excelent de parteneriat public-privat în beneficiul educaţiei digitale din universităţile româneşti
Articol cu conținut publicitar
Urmărește
812 afișări
Acceleratorul de cariere in cloud – un exemplu excelent de parteneriat public-privat în beneficiul educaţiei digitale din universităţile româneşti (P)
Fundaţia EOS România a lansat în luna mai 2020 Acceleratorul de cariere în cloud – un program pilot gratuit de învăţare accelerată şi certificare cu resurse actualizate în domeniile de tehnologii în cloud, inteligenţă artificială şi servicii digitale integrate: Microsoft Azure, Microsoft 365, Microsoft Dynamics, sau Microsoft Power Platform. Programul este finanţat cu sprijinul programului filantropic al Microsoft.
Chiar din luna iunie 2020, două universităţi de prestigiu din România – Universitatea „Ovidius” din Constanţa şi Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu - şi-au exprimat interesul de a implementa programul în beneficiul studenţilor, astfel încât aceştia să aibă acces la cele mai actuale resurse de tehnologie în cloud şi inteligenţă artificială. În contextul situaţiei actuale generate de COVID-19, toate cursurile de pregătire şi resursele asociate acestora vor fi puse la dispoziţia studenţilor într-un spaţiu online dedicat. Pe lângă oportunităţile de carieră şi creşterea şanselor de angajare în joburi IT, platforma pusă la dispoziţia studenţilor le permite acestora să-şi desfăşoare stagiile de practică de la finalul anului academic, lucru greu de realizat în contextul distanţării sociale impuse de COVID-19 şi a accesului fizic la locaţiile unor firme din zonă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
„Pentru a-şi îndeplini misiunea asumată şi de a răspunde nevoilor de dezvoltare sustenabilă a comunităţii, Universitatea „Ovidius” din Constanţa continuă dezvoltarea cu prioritate a activităţilor de digitalizare” declară prorectorul Universităţii Ovidius din Constanţa, domnul Alexandru Bobe. „Astfel, prin parteneriate cu prestigioase firme/entităţi româneşti şi străine de profil, universitatea noastră şi-a întărit resursa umană şi infrastructura de calcul şi de cercetare în domeniile de vârf ale digitalizării, asigurând complementaritate de expertiză şi acces la cele mai noi tehnologii, tuturor studenţilor interesaţi de aceste oportunităţi” a mai spus Alexandru Bobe în calitatea sa de coordonator a programului în cadrul instituţiei.
În acelaşi timp, Adrian Florea, Profesor la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu şi coordonatoral al proiectului apreciază că: “Acceleratorul de cariere în cloud vine în întâmpinârea nevoilor studenţilor cu cel puţin două teme de actualitate: prima – virtualizarea resurselor (cloud technology) şi a modului de predare / învăţare sau desfăşurare a job-urilor şi nevoia de adaptare la un nou mod de lucru, iar a doua fiind reprezentată de Inteligenţa Artificială (AI) care se regăseşte peste tot în viaţa şi activitatea noastră. AI câştigă un rol din ce în ce mai important în sectorul de fabricaţie digitală în rezolvarea problemelor complexe oferind o nouă cale de creştere economică. Competenţele specifice AI au dominat lista locurilor de muncă cu cea mai rapidă creştere în 2018, iar tendinţa este de creştere în viitor. Se preconizează că învăţarea automată şi algoritmii AI vor crea 133 de milioane de noi locuri de muncă până în 2022, deoarece companiile se angajează să adopte tehnologii care promit să revoluţioneze modul de realizare a activităţilor / muncii. Impactul inteligenţei artificiale în viaţa de zi cu zi este omniprezent, de la confortul din casele inteligente la marketingul auto-adaptabil, la aplicaţii de „business intelligence“ care extrag cunoştinţe din masive de date, instrumente de clasificare sau predicţie, etc. Impactul AI devine crucial în procesul de fabricaţie din industria automotive axat pe automatizare, pe procesare de imagini, pe folosirea algoritmilor evoluţionişti în optimizarea spaţiului de proiectare multiobiectiv al componentelor sub diferite constrângeri (timp, cost, spaţiu, etc.), pe mentenanţa predictivă folosită pentru a prezice următorul eşec al unei piese, al maşinii sau al sistemului.
Pe măsură ce pandemia de COVID-19 a luat amploare la nivel global, piaţa generală de servicii de cloud a atins un record, ajungând la o valoare totală de 31 de miliarde de dolari. Creşterea a fost determinată şi de migraţia educaţiei în spaţiul virtual cu cursuri la distanţă şi munca de acasă pentru mulţi dintre angajaţii companiilor din întreaga lume. În plus regulile impuse de autonomia universitară de a înregistra şi stoca fiecare curs şi examen a determinat o creştere a necesităţii de spaţiu de stocare per cadru didactic şi implicit per instituţie.
„Cercetările şi analizele recente arată că acolo unde există o legătură mai strânsă între educaţie şi piaţa muncii, fie pentru că există programe specifice în acest sens sau pentru că tinerii au şansa să combine studiile cu experienţele timpurii de muncă, tranziţia de la şcoală la muncă se face mult mai uşor. Fiindcă tehnologia avansează într-un ritm tot mai accelerat, este de datoria noastră să ne asigurăm că oferim tinerilor pe de o parte experienţe educaţionale relevante pentru piaţa actuală a muncii, cât şi sprijin în scurtarea timpului din momentul absolvirii şi primul job din carieră. Ne bucurăm că prin programul Acceleratorul de Cariere în Cloud colaborăm cu două universităţi importante din România, instituţii care s-au alăturat cu entuziasm programului nostru”, spune Laurentiu Bunescu, Director de Programe de Educaţie Digitală la Fundaţia EOS.
Sistemul educaţional este o componentă esenţială în peisajul transformării digitale, iar colaborarea dintre cele trei sectoare, cel public prin universităţi, cel de business prin Microsoft şi sectorul ONG prin Fundaţia EOS poate aduce o contribuţie semnificativă într-un spaţiu în centrul căruia se află tinerii, abilităţile digitale şi oportunităţile de carieră.
Până la finalul anului 2020, peste 500 de studenţi din România vor beneficia de cursuri de tehnologie şi certificare Microsoft. Cei mai activi studenţi vor fi invitaţi să participe la un bootcamp de Inteligenţă Artificială în care vor avea oportunitatea să lucreze la proiecte de tehnologie interesante care să rezolve probleme sociale în comunităţile lor. Cu această ocazie, proiectele vor fi prezentate ecosistemului de angajatori din domeniul serviciilor de infrastructură Microsoft Azure.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe