- Home
- Publicitate
- (28.09.2021, 10:00)
(P) ASUS OLED şi comportamentul adecvat în faţa ecranului
Ştiai că senzaţia de ochi obosit şi iritatpoate avea legătură cu timpul prelungit petrecut în faţa unui ecran ce emite multă lumină albastră nocivă? Tehnologia avansează constant, iar o alegere inteligentă te poate feri de astfel de probleme oculare. Protecţia adecvată pentru ochii tăi oferită de ecranele ASUS OLED ale laptopurilor de ultima generaţie este cât se poate de benefică şi te vei felicita te termen lung pentru alegerea făcută.
Urmărește
596 afișări
(P) ASUS OLED şi comportamentul adecvat în faţa ecranului
În urma discuţiei cu un medic oftalmolog, am descoperit că este deosebit de important să ţii sub control şi comportamentul tău în faţa ecranului.Mai precis, după cum ne-a explicat dr. Marius Şuţă, medic specialist în oftalmologie şi asistent universitar al UMF Timişoara, „copiii şi adulţii, când stau foarte mult ca să lucreze sau ca să se joace în faţa acestor gadgeturi, uită să mai clipească şi, prin aceasta, are loc evaporarea lacrimilor din filmul lacrimal şi o senzaţie de ochi obosit, iritat, sau alte neplăceri de acest gen”.Citeşte mai departe pentru a afla o serie de tips & tricks medicale care vor duce la o stare de sănătate bună a ochilor tăi şi ai celor dragi ţie!
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Tehnologia OLED îţi poate proteja retina
Dincolo de valenţele sale estetice incontestabile, tehnologia OLED implementată în ecranele laptopurilor ASUS de ultima generaţie ascunde şi o serie de beneficii ce pot avea un impact serios asupra vieţii utilizatorilor. Cel mai important aspect este reducerea cu până la 70 % a emisiilor de lumină albastră dăunătoare faţă de cele ale unui LCD obişnuit. Studiile au arătat că lungimile de undă ale luminii albastre cuprinse între 415 - 460 nm pot afecta negativ ochii umani. Ecranele de laptop ASUS OLED sunt, de asemenea, certificate de laboratoarele TÜV Rheinland pentru lumină albastră redusă şi imagini fără pâlpâiri.
Sfaturile medicului privind expunerea la ecrane
Potrivit medicului, trebuie să folosim ochelari de protecţie pentru lumină albastră, dar şi ecrane performante care ne pot ajuta în salvarea vederii noastre după expunerea prelungită. Dr. Şuţă ne-a explicat că „persoanele care au anumite probleme, antecedente personale sau antecedente heredocolaterale de prezbiopie, astigmatism, hipermetropie sau miopie, deci vicii de refracţie şi tulburări de focalizare, vor fi şi mai mult afectate de expunerea prelungită la ecranele gadgeturilor”. Principala metodă care ne stă la dispoziţie este limitarea timpului de expunere la diversele ecrane şi purtarea unor elemente de protecţie adecvate ori de câte ori avem ocazia.
Dr. Şuţă a ţinut să sublinieze că astfel de limitări ale numărului de ore sunt necesare şi la adulţi şi la copii. „Până la vârsta de doi ani, copiii nu trebuie să privească ecranele gadgeturilor, fie că sunt smartphone-uri sau tablete. După vârsta de doi ani le este permis până la 2 ore, bineînţeles cu intervale de pauză, în care au o perioadă de relaxare. Şi în adolescenţă, de la 3-4 ore, sigur, cu pauze”, ne-a sfătuit medicul.
Limitarea orelor de expunere este destul de dificilă sau chiar imposibilă în cazul persoanelor care, prin natura muncii lor de birou, trebuie să stea de la 5 până la 8 ore în faţa monitorului. Acestea trebuie să ia mai multe pauze de relaxare, cel puţin una la fiecare oră, de câte 5-10 minute, în care să se plimbe într-un mediu cu aer curat şi să îşi închidă ochii, chiar şi numai pentru câteva minute, ca metodă de relaxare.
Grijă specială pentru cei mici
Copiii, pentru că sunt încă în dezvoltare şi ochiul lor este în formare, sunt cei mai vulnerabili în faţa timpului prelungit petrecut în faţa ecranelor. De ce? Medicul ne-a explicat că „retina lor captează mult mai repede decât retina adulţilor lumina albastră, ceea ce poate sa dea tulburări de somn, deoarece, după cum bine ştim, lumina albastră afectează secreţia de melatonină, care este esenţială în ritmul de somn normal”. O perturbare a ciclurilor de somn poate să ajungă, în cazuri mai extreme, chiar şi la depresie sau la riscul apariţiei altor patologii asociate.
Rolul părinţilor este esenţial, pentru că ei sunt cei care ar trebui să oprească timpul petrecut de copiii lor în faţa ecranelor.
Consultul oftalmologic periodic
Oricine ar trebui să-şi facă un consult oftalmologic anual, chiar dacă nu are nicio problemă a vederii, fie că este un control care se face la locul de muncă sau la medicul curant oftalmolog, pledează dr. Şuţă. Desigur, dacă sunt depistate probleme de natură oftalmologică sau dacă pacienţii prezintă probleme de refracţie, acest interval se poate reduce până la şase luni sau chiar trei luni, mai ales dacă respectivele persoane lucrează mult pe ecranele laptopurilor sau smartphone-urilor.
Folosirea tehnologiei potrivite – ASUS OLED
Un efect al perioadei pandemice prin care trece întreaga planetă îl reprezintă schimbările de comportament ale multor oameni. Aceştia au ajuns să lucreze de acasă mai mult, iar copiii au ajuns şi ei în faţa ecranelor, foarte multe ore, din cauza educaţiei prin intermediul internetului. Ce este de făcut în această situaţie? „Toţi ar trebui să folosească nişte ochelari cu filtre de protecţie pentru lumina albastră, iar cei care au posibilitatea să utilizeze ecrane performante de laptopuri, nu cele uzuale LCD ci cu un oarecare filtru pentru lumina albastră”, este de părere dr. Şuţă. El adaugă că un mediu ambiental cu culori calde, nu cu culori stridente, ajută la relaxare, mai ales în perioadele lungi de timp petrecute în faţa ecranelor. Nu mai puţin importantă este şi postura corectă şi distanţa faţă de ecran, care trebuie să fie corespunzătoare.
Laptopul ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED
Dr. Şuţă, el însuşi utilizator de aşa ceva, recomandă un ecran de tip OLED de ultimă generaţie, care protejează ochii utilizatorului, având un filtru pentru lumina albastră, şi fiind, din toate punctele de vedere, benefic. „În prezent folosesc un laptop ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED, care pentru mine a fost o alegere simplă, deoarece nu prezintă doar un singur ecran, ci două”. Primul ecran, un OLED tactil cu rezoluţie 4K, este folosit de medic pentru rularea aplicaţiilor, având un contrast excelent şi culori naturale.
Pentru dr. Şuţă, ecranul secundar tactil, este la fel de util ca şi primul, ajutându-l şi în activitatea sa didactică, la Universitate. „Cel mai mult mă ajută când îl folosesc în PowerPoint. Deschid o fereastră PowerPoint principală pe ecranul mare, iar pe ecranul secundar sursele, fie că ele sunt nişte grafice, fie că ele sunt nişte desene sau poze din oftalmologie, pe care le pregătesc pentru studenţi” , explică dr. Şuţă. El mai foloseşte ecranul secundar pentru chat, pentru că în perioada pandemică activitatea s-a derulat foarte mult online.
„Şi tastatura înclinată, fiind foarte ergonomică, a fost un motiv pentru care am ales acest laptop. Bineînţeles, confortul vizual, având un panou OLED la ecranul principal, este net superior oricărui alt laptop. Ecranul OLED face diferenţa faţă de alte laptopuri. Şi îl recomand tuturor”, a conchis medicul oftalmolog.
Laptopul ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED (UX582) este disponibil pe eShop oficial ASUS, în diverse configuraţii.
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36