- Home
- Publicitate
- (09.09.2020, 19:53)
(P) Căpuşele: e cazul să le acordăm mai multă atenţie
Urmărește
1035 afișări
(P) Căpuşele: e cazul să le acordăm mai multă atenţie
Nu este o noutate faptul că relaxarea sau activităţile fizice în aer liber au ca scop să ne deconecteze, să ne aducă acea linişte pe care nu prea o regăsim în mijlocul oraşului.
Însă atunci când mergem în parc sau la picnic, în drumeţii, grădinărim sau alergăm în natură, un pic de atenţie în plus ne poate feri de complicaţii mai mari, pentru că putem întâlni un pericol de care, de multe ori, nu prea ţinem cont: căpuşele.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Democrativa PSD-PNL s-a degradat în ultimul hal! Deciziile importante ale României vor fi votate de UDMR
-
Finlanda îndeamnă Europa să îşi intensifice eforturile de apărare împotriva ameninţării ruse
-
ISW: Putin nu va renunţa la obiectivele sale de a ocupa în totalitate Ucraina
-
Reconfigurarea relaţiilor SUA-Marea Britanie: Planurile lui Keir Starmer pentru un parteneriat economic strategic
Pentru a-l evita trebuie să avem în vedere câteva aspecte înainte să pornim la drum, ştiut fiind faptul că acesteapot transmite o serie de boli grave pentru om.
Cea mai cunoscută este boala Lyme, însă căpuşele mai pot transmite şi encefalita de căpuşă. Aceasta e o boală infecţioasă mai puţin cunoscută, chiar şi în rândul medicilor, pentru care nu există un tratament specific.
Această afecţiune se transmite prin muşcătura unei căpuşe infectate cu virusul encefalitei de căpuşă şi are o evoluţie bifazică.
Înfazainiţială, boala se manifestă ca o gripă cufebrămoderată, oboseală, durerimusculareşi de cap. În a douafază, ceaneurologică, simptomele sunt mai grave: febră mare, greaţă, cefalee, redoare de ceafă, ameţeli, confuzie.
Primele semne pot apărea în 7 – 14 zile de la muşcătură şi durează între 2 şi 7 zile.
Pentru a a afla mai multe informaţii despre cum putemevita o eventuală infectare şi despre opţiunea vaccinării este recomandat să ne adresăm medicului de familie..De asemenea, putem accesa şi www.desprecapuse.ro, o sursă de ma imulte date şi informaţii.
În plus, pentru a nu fi vulnerabili şi pentru a nu fi expuşi în faţa acestor artropode cu viaţă parazitară, ar trebui să ţinem cont de câteva recomandări când ieşim în natură.
În primul rând, trebuie să ştim zonele unde căpuşele sunt prezente, iar sfatul medicului este să le evităm.
Dacă totuşi ajungem pe acolo, e bine să purtăm hainedeschise la culoare, tricouri cu mâneci lungi, pantaloni lungi şi să ne verificăm regulat de căpuşe.
La toate acestea, dacă avem la îndemână spray anti-insecte sau pensetă pe care să le folosim imediat, scădem riscurile de infectare.
- Viza ANMDM nr 9799E/06.07.2020
Citește pe alephnews.ro: Elon Musk, Jeff Bezos și Mark Zuckerberg vor participa la ceremonia de învestire a lui Donald Trump. Ce invitați importanți vor fi prezenți
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Kate, Prințesa de Wales, a anunțat că boala ei este în remisie. „Este o ușurare. Rămân concentrată pe recuperare”
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Ţara care nu mai vrea să le cumpere străinii casele. Guvernul a impus taxe uriaşe pentru persoanele din afara UE care vin să cumpere proprietăţi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nu scăpăm! Vin ninsorile săptămâna viitoare și în București. Pe ce dată începe să ningă, potrivit meteorologilor Accuweather
CANCAN.RO
Motivul pentru care unele persoane se simt epuizate, imediat după ce se trezesc, dimineața, potrivit dr. neurochirurg Vlad Ciurea
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe