- Home
- Publicitate
- (14.09.2021, 19:25)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
(P) Sfaturi pentru spălarea perdelelor în maşina de spălat, fără a intra la apă
Perdelele sunt o parte esenţială a decorării casei, dar deseori apar întrebări cu privire la curăţarea lor: pot fi spălate în maşina de spălat şi, dacă da, ce grijă specială trebuie acordată?
Urmărește
25639 afișări
(P) Sfaturi pentru spălarea perdelelor în maşina de spălat, fără a intra la apă
Perdelele sunt un element esenţial în decorarea casei. Uneori trec aproape neobservate, datorită obiceiului de a le vedea mereu acolo la locul lor, dar este suficient dacă nu sunt acolo într-o zi pentru a-şi dovedi importanţa. Prin urmare, merită la fel de multă grijă ca orice alt obiect prezent în casă. Cu toate acestea, uneori se întâmplă ca perioade lungi să treacă fără ca perdelele să fie supuse unei bune curăţări.
Cât de des trebuie spălate? Ei bine, perdelele acumulează praf şi murdărie la fel ca mobilierul şi alte elemente. Din acest motiv, recomandarea generală este de a le spăla la fiecare trei luni. O modalitate de a vă aminti este să faceţi acest lucru cu fiecare schimbare de sezon. Cu toate acestea, se poate lăsa să treacă ceva mai mult timp dacă se iau măsuri pentru a-şi prelungi starea bună, cum ar fi scuturarea frecventă sau aspirarea pentru a îndepărta praful.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
În schimb, alte condiţii pot face ca timpul dintre spălări să fie şi mai scurt. Acesta este cazul perdelelor de bucătărie, care se murdăresc mai mult, datorită contactului cu vapori de grăsime şi a mirosurilor puternice. Pentru a preveni impregnarea cu aceste mirosuri şi murdărie, acestea trebuie spălate mai des.
Dacă există animale de companie în casă, este, de asemenea, probabil că este necesară o curăţare mai asiduă, din cauza firelor de păr şi a altor tipuri de murdărie derivate din prezenţa animalelor. Şi acelaşi lucru este valabil dacă locuiesc acolo oameni care fumează în interior sau chiar dacă zona suferă de niveluri ridicate de poluare.
Şi, de asemenea, dacă există copii în casă, igiena perdelelor este esenţială, deoarece acarienii şi alte microorganisme dăunătoare copiilor foarte mici se pot acumula pe suprafeţele lor.
De unde ştim dacă putem folosi maşina de spălat?
Desigur, cel mai practic mod de a le spăla este să folosiţi maşina de spălat. Dar trebuie să fiţi foarte atenţi, pentru că nu este ceva ce se poate face cu toate perdelele. În cazul anumitor tipuri de materiale sau ţesături, există riscul, dacă sunt introduse în maşina de spălat, să intre la apă sau să se deterioreze.
Cum să ştim atunci dacă pot fi spălate sau nu cu o maşină de spălat? Cel mai simplu lucru este să te uiţi la eticheta de spălare. Acolo este indicat dacă ţesătura este potrivită pentru acest tip de procedură, precum şi - în majoritatea cazurilor - sunt raportate, de asemenea, cea mai adecvată temperatură a apei şi instrucţiunile pentru uscare şi călcare.
În cazul în care perdeaua nu are etichetă, cel mai bun lucru de făcut este să consultaţi locul de unde a fost achiziţionată. Dacă acest lucru nu este posibil, compoziţia ţesăturii trebuie analizată. În general, ţesăturile din bumbac, nailon sau poliester pot fi introduse în maşina de spălat fără probleme.
Dar dacă ar fi materiale mai delicate, cum ar fi mătase sau catifea, ar fi indicat să nu vă asumaţi riscuri şi să evitaţi maşina de spălat. În acest caz, ar trebui să fie spălate manual sau duse la curăţătorie pentru curăţarea chimică.
Sfaturi pentru a nu deteriora perdelele sau maşina de spălat
Odată ce este clar că maşina de spălat poate fi utilizată, procedura este simplă, deşi trebuie să aveţi grijă. Una dintre cele mai importante implică îndepărtarea tuturor cârligelor, inelelor şi a altor articole care s-ar putea desprinde în timpul spălării şi ar putea deteriora ulterior aparatul.
Dacă perdeaua are inele sau alte părţi rigide care nu pot fi îndepărtate şi mai ales dacă acestea nu sunt din plastic, ci din metal, este indicat să aşezaţi perdelele în pungi de spălat. În cazul în care aceste pungi de rufe (fabricate din ţesătură din plasă) nu sunt disponibile, se poate folosi o pernă, legată cu o sfoară. Obiectivul este de a preveni lovirea acestor piese rigide de tamburul maşinii de spălat ceea ce ar putea provoca ruperea sau deteriorarea.
O altă măsură pentru a avea grijă de maşina de spălat - şi, de asemenea, pentru a obţine o spălare optimă - este de a nu pune prea multe rufe împreună. Dacă perdelele sunt introduse într-o cantitate mare, acestea pot depăşi capacitatea maşinii de spălat. Ca urmare, pot rămâne pete. De asemenea, suprasolicitarea scurtează durata de viaţă a aparatului.
Atunci când o perdea are murdărie foarte vizibilă (pete de umezeală, alimente sau lichide care au fost vărsate pe ea etc.), este recomandabil să o lăsaţi să se înmoaie o vreme sau să faceţi o spălare anterioară în acea zonă.
O astfel de prespălare se poate face cu un lichid de îndepărtare a petelor, cu un amestec de oţet şi bicarbonat sau cu detergent pentru vase. În perdelele albe realizate cu ţesături nu foarte delicate, puteţi folosi chiar înălbitor (de fapt, o soluţie dintr-o parte de înălbitor la nouă părţi de apă, dată fiind puterea acţiunii sale).
Şi, de asemenea, trebuie să aveţi grijă să nu amestecaţi perdele de diferite culori în aceeaşi rufă. Piesele de bună calitate se pot estompa şi pot provoca pete pe alte articole de îmbrăcăminte, o problemă care este mai târziu foarte dificilă - uneori imposibilă - de remediat.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe