Angela Ciurea: „Laura Codruta Kovesi facea frecvent presiuni asupra mea in dosare!”

Ca si Ciprian Nastasiu, Angela Ciurea a fost procuror DIICOT, in perioada 1 august 2006 - 6 ianuarie 2009. A fost exclusa din magistratura pe 16 septembrie 2009, pe motiv ca s-ar fi vazut cu unul dintre inculpati dintr-un dosar pe care-l instrumenta, fara sa fie autorizata, insa, potrivit unor surse din Parchetul General, motivatia reala este aceea ca Angela Ciurea s-ar fi apropiat periculos de mult de dovezi privind implicarea unor nume sonore din politica romaneasca in traficul de armament si subminarea sigurantei nationale prin furnizarea de informatii economice catre persoane neautorizate.

Urmărește
13 afișări
Imaginea articolului Angela Ciurea: „Laura Codruta Kovesi facea frecvent presiuni asupra mea in dosare!”

Angela Ciurea: „Laura Codruta Kovesi facea frecvent presiuni asupra mea in dosare!”

In contextul dezvaluirilor facute de fostul sau coleg, Ciprian Nastasiu, Angela Ciurea lamureste, in exclusivitate pentru Q Magazine, aspecte importante privind sistemul anchetarii unor personalitati si presiunile la care sunt supusi procurorii.

Q Magazine: Fostul procuror Ciprian Nastasiu, astazi avocat, a dezvaluit ca in cadrul DIICOT se instrumentau dosare privind industria energetica a Romaniei, dosare in care apar numele unor politicieni si jurnalisti precum Verestoy Attila, Elena Udrea, Dorin Cocos, Dan Voiculescu, Bogdan Chireac. Ce stiti despre aceste dosare? In care ati lucrat si ce ati descoperit in cadrul cercetarilor?

Angela Ciurea: In cadrul DIICOT se instrumentau, intr-adevar, dosare de o complexitate deosebita in care, printre altele, existau si referiri la acesti politicieni. Nu va pot spune foarte multe detalii despre aceste dosare, in primul rand pentru ca eu doar coordonam ancheta in calitate de adjunct al DIICOT, la ordinul verbal al procurorului sef Olaru, si participam in sedintele de judecata, inclusiv cele referitoare la autorizari de interceptari sau perchezitii; in al doilea rand pentru ca mare parte din aceste acte nu stiu daca s-au declasificat. Vorbim aici despre Alro, Nuclearelectrica si celelalte disjungeri din asa numitul "dosar al privatizarilor strategice", pentru ca, in ceea ce priveste traficul de armament sau dosarul fugii lui Omar Hayssam, acolo am lucrat efectiv ca si procuror de caz. Erau dosare care necesitau ani intregi de munca de investigatie, nu doar juridica, ci si informativa si in care, din pacate, serviciile specializate ne ofereau prea putin sprijin. As putea sa fac speculatii ca duc la anumite persoane, dar nu-mi permit sa fac afirmatii pe care, in acest moment, cand nu mai sunt procuror si nu mai posed certificat ORNISS, nu as mai putea sa le dovedesc. Un lucru este cert: toti procurorii care au lucrat in aceste dosare nu mai sunt azi procurori! Dintr-un motiv sau altul... Nu se poate ca unui simplu cetatean, fara cunostinte nemaipomenite, asta sa nu-i dea de gandit!

Pana la momentul la care am plecat din DIICOT, in dosarul de Armament se ajunsese in cateva puncte sensibile pentru societatea romaneasca, si ma voi opri aici, ca sa nu trec in domeniul clasificatelor. Sigur ca daca cineva ar avea forta necesara si rabdarea sa finalizeze aceste dosare, lumea politica romaneasca ar fi zguduita din temelii. Ce am descoperit? Cred ca foarte putin in comparatie cu ce este in realitate si ce s-ar mai putea descoperi pe acolo... Repet, astfel de dosare necesita ani intregi de munca pentru procurori si ofiteri de informatii.

Citeste tot interviul pe www.qmagazine.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici