Cele mai trăznite construcţii din lume - FOTO

Când vine vorba de construcţia de clădiri, arhitecţii nu au limite şi nu duc lipsă de imaginaţie. Fie că se inspiră din cărţile de poveşti, din muzică sau din dans, unii arhitecţi au transpus în construcţiile pe care le-au realizat idei şi concepte care uimesc de-a dreptul. Vă prezentăm în materialul de mai jos unele dintre cele mai trăznite construcţii din lume.

Urmărește
9 afișări
Imaginea articolului Cele mai trăznite construcţii din lume - FOTO

Cele mai trăznite construcţii din lume

1.Clădirea Coş (SUA)

Ceea ce a început ca un vis al lui Dave Longagerger, fondatorul Longaberger Company, a devenit o clădire gigant, în formă de coş de mâncare, în care compania îşi are birourile.
Prin acest concept, Longaberger a vrut să atragă atenţia asupra companiei, iar cand a început să împrăştie ideea construirii unei astfel de clădiri, toată lumea a crezut că este una dintre numeroasele lui glume.
Visul a devenit însă realitate pe 17 decembrie 1997, când clădirea de birouri în formă de coş a fost dată în folosinţă.
2. Casa Dansatoare (Republica Cehă)
Aşa este denumită o clădire de birouri din centrul oraşului Praga, proiectată de arhitectul ceh de origine croată Vlado Milunic, în colaborare cu arhitectul canadian Frank Gehry. Lucrările la construirea clădirii au început în 1994 şi au fost finalizate în 1996.
Pentru că ansamblul de clădiri seamană cu o pereche de dansatori, construcţia a fost denumită iniţial "Fred şi Ginger", după Fred Astaire şi Ginger Rogers.
Pe acoperişul clădirii este un restaurant franţuzesc, de unde se vede panorama oraşului.
Citeşte mai multe despre cele mai trăznite construcţii din lume pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici