Cine sunt cei care ar fi trebuit să ţină Nokia în ţară

România nu are încă un site actualizat în limba engleză destinat investitorilor străini, dar la conducerea instituţiei care ar trebui să reprezinte liantul dintre şefii de multinaţionale şi autorităţi s-au schimbat patru manageri în trei ani, numiţi pe criterii politice şi de care nimeni din mediul de business n-a auzit şi nici Google.

Urmărește
14 afișări
Imaginea articolului Cine sunt cei care ar fi trebuit să ţină Nokia în ţară

Cine sunt cei care ar fi trebuit să ţină Nokia în ţară (Imagine: Mircea Rosca/Mediafx Foto)

În condiţiile în care chiar actualul şef al Centrului pentru promovarea investiţiilor străine admite că site-ul traderom.ro este "depăşit", sosirea unor investitori străini care să umple golul lăsat de Nokia s-ar mai putea lăsa aşteptată.

Rămâne de văzut cât din suma de un miliard de euro - valoarea investiţiilor străine despre care oficialii spun că se discută în prezent cu multinaţionale pentru anul viitor - va intra în economie până la finele lui 2012.

În ultimii trei ani, patru şefi numiţi politic s-au perindat pe la conducerea agenţiei responsabile de investiţiile străine în România. De Ştefan Imre, Gabriel-Bogdan Neidoni, Mihail Ovidiu Mihăilă şi Constantin - Matei Lăpădat, actualul şef al instituţiei pentru investiţii străine, nu a auzit nimeni din mediul de business şi se găsesc informaţii foarte greu despre ei chiar şi pe Google.

Ei sunt un exemplu de inter­ven­ţie a politicului în zona tehnocrată a administraţiei. De Ştefan Imre nu se ştie nimic, decât că a fost secretar de stat în Ministerul pentru IMM-uri în anul 2009, iar de Gabriel-Bogdan Neidoni se ştie doar că e director general adjunct în continuare în instituţie.

Află mai multe despre cei responsabili cu investiţiile străine pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici