Fregatele, a doua ţeapă

Flota militară românească urmează un program de restructurare şi modernizare conceput să facă faţă misiunilor NATO. Cele două fregate tip 22, achiziţionate din Marea Britanie, Regele Ferdinand şi Regina Maria, sunt nave ce pot îndeplini misiunile primite în cadrul Alianţei, inclusiv în afara Mării Negre.

Urmărește
1 afișare
Imaginea articolului Fregatele, a doua ţeapă

Fregatele, a doua ţeapă

Fără îndoială, aceste nave erau o necesitate pentru ca marina militară să poată să ţină pasul cu flotele aliate, ce au aria de acţiune departe de bazele proprii. Preţul de achiziţie a acestor două fregate a fost de
116 milioane de lire sterline (180 de milioane de euro), sumă considerată mare pentru cele două nave second-hand. Decizia a fost una preponderent politică. Cu toate acestea, navele sunt cele mai moderne şi performante din flota noastră militară. Contractul s-a încheiat şi pentru că Guvernul Năstase primise garanţii din partea Cabinetului Blair că va fi susţinut în demersul de aderare a României la NATO. Acordul de achiziţie a fregatelor tip 22 a fost aprobat la nivelul guvernelor României şi Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, reprezentate de Ministerele Apărării. În acest sens, Guvernul României a adoptat Hotărârea 1423, din 12 decembrie 2002.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici