În patru ani s-au construit sau renovat şase stadioane. Când vom putea organiza un campionat european?

Infrastructura sportivă a început să mai recupereze din decalaje, cel puţin în ceea ce priveşte realizarea de stadioane. Calculul pentru un european pare însă destul de simplu: când noi am investit 300 mil. euro în stadioane, polonezii şi ucrainenii au alocat circa 2 miliarde de euro pentru bijuteriile lui Euro 2012.

Urmărește
7 afișări
Imaginea articolului În patru ani s-au construit sau renovat şase stadioane. Când vom putea organiza un campionat european?

În patru ani s-au construit sau renovat şase stadioane. Când vom putea organiza un campionat european? (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

În ultimii patru ani au fost renovate sau construite de la zero şase stadioane în România, şi anume Ceahlăul Piatra-Neamţ (2007), CFR Cluj (2008), Poli Timişoara (2008), Arena Naţională, Cluj Arena şi Petrolul Ploieşti în acest an, în urma unor investiţii cumulate de circa 300 de milioane de euro.

Cât de aproape ne-au adus aceste investiţii de organizarea unui campionat european, în condiţiile în care, cel puţin la nivel declarativ, România şi Bulgaria şi-au anunţat candidatura comună pentru organizarea turneului final din anul 2020?

Privind la ce stadioane au construit polonezii şi ucrainenii în ultimii ani pentru a organiza Campionatul European din 2012, îţi poţi da seama că un asemenea scenariu este încă departe.

Toate cele opt stadioane pe care vor fi disputate meciurile turneului de anul viitor au fost construite sau renovate din temelii în perioada 2009-2011 şi au cel puţin 35.000 de locuri fiecare, "criteriu" pe care, la nivel local, îl îndeplineşte în prezent doar Arena Naţională din Bucureşti.

Citeşte mai multe despre stadioanele construite în România pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici