IPS Nicolae Corneanu şi-a recunoscut, în urmă cu câţiva ani, relaţia cu Securitatea

Patriarhul Teoctist a murit, luni, la ora 17.00, în urma unui stop cardiac, suferit ca urmare a complicaţiilor apărut după o operaţia de prostată. Mitropolitul Banatului, IPS Nicolae Corneanu, ar putea asigura locotenenţa patriarhală, până la alegerea noului patriarh de către Adunarea Naţională Bisericească.

Urmărește
1 afișare
Imaginea articolului IPS Nicolae Corneanu şi-a recunoscut, în urmă cu câţiva ani, relaţia cu Securitatea

IPS Nicolae Corneanu şi-a recunoscut, în urmă cu câţiva ani, relaţia cu Securitatea

Când scaunul de Patriarh devine vacant, locotenenţa patriarhală îi revine de drept primului ierarh eparhiot, cu cea mai mare vechime în scaun, adică în hirotonie. În caz de impediment sau refuz, următorului, şi aşa mai departe. Astfel, locotenenţa ar putea fi asigurată de IPS Nicolae, Mitropolitul Banatului, care nu va mai putea candida, ulterior, pentru scaunul de Patriarh, potrivit Statutului BOR. Mitropolitul Banatului a recunoscut, în urmă cu mai mulţi ani, din proprie iniţiativă, relaţia de colaborare cu Securitatea şi s-a căit pentru acest episod din trecutul său.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici