Isărescu: Populaţia a fost cea care a îndatorat România

Atunci când se vorbeşte, foarte mult emoţional, despre datoria externă a României se spune doar suma copleşitoare de 90 miliarde de euro. „Analiştii“ care pun întrebarea „cine a îndatorat ţara?“ şi calculează sumele împrumutate de la FMI ar trebui să ţină seama de faptul că datoria externă a României a fost creată în mare parte de sectorul privat, iar decizia au luat-o românii.

Urmărește
6 afișări
Imaginea articolului Isărescu: Populaţia a fost cea care a îndatorat România

Isărescu: Populaţia a fost cea care a îndatorat România

Mai exact 4,5 milioane de persoane care au credite în derulare, adică jumătate din populaţia activă a României.
Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a declarat ieri că băncile sunt "vinovate" pentru 22 de miliarde euro din datoria externă a României, dar că "nu s-au împrumutat ele ca să îndatoreze România, ci s-au împrumutat românii".

Citeste toata stirea pe www.curentul.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici