Noi dezvăluiri Wikileaks: Cum sunt spionaţi cetăţenii prin telefoanele mobile, e-mail şi urmele lăsate pe Internet - VIDEO

"Interceptarea în masă a populaţiei nu este doar o realitate, este o nouă industrie secretă care se extinde în 25 de ţări", îşi începea grupul WikiLeaks, pe 1 decembrie, noua serie de dezvăluiri grupate sub numele de Spy Files (Dosarele de spionaj). 160 de firme din întreaga lume vând, absolut legal şi în văzul tuturor, instrumente sofisticate, cursuri de pregătire, viruşi şi programe informatice pentru spionaj. Clienţii lor sunt guvernele şi serviciile secrete din întreaga lume, iar ţintele sunt de cele mai multe ori civile.

Urmărește
33 afișări
Imaginea articolului Noi dezvăluiri Wikileaks: Cum sunt spionaţi cetăţenii prin telefoanele mobile, e-mail şi urmele lăsate pe Internet - VIDEO

Noi dezvăluiri Wikileaks: Cum sunt spionaţi cetăţenii prin telefoanele mobile, e-mail şi urmele lăsate pe Internet

Informaţiile prezentate de WikiLeaks întăresc zicala că cea mai bună ascunzătoare este sub ochii tuturor. Cea mai mare parte a acestor produse se găsesc pe internet, iar broşurile, documentele sau clipurile video de prezentare a produselor pentru spionaj sunt prezentate la conferinţe şi târguri tematice din toată lumea.

Produsele acestor firme permit monitorizarea internetului, ascultarea telefoanelor, infectarea computerelor cu viruşi de tip troian, analiza şi identificarea vocii, monitorizarea sms-urilor sau urmărirea prin GPS.

"Această industrie este, practic, nelegiferată. Agenţiile secrete, forţele militare şi de poliţie sunt capabile să intercepteze în linişte, în secret şi la nivel de masă convorbiri telefonice şi să preia controlul asupra computerelor, fără ajutorul şi nici cunoştiinţa furnizorilor de telecomunicaţii", scriu cei de la WikiLeaks.

Nu doar guvernele occidentale sunt clienţii acestor producători, iar WikiLeaks nu este prima organizaţie care dezvăluie acest lucru. Recent, produsele de spionaj ale mai multor firme americane au fost găsite în clădiri guvernamentale din Siria sau din Burma, conform Bloomberg.

Manualul spionului: soluţii pentru spart mailul sau infectat calculatorul

Compania britanică Gamma Group, cu sediul în Andover, oferă o paletă largă de produse de spionaj, supraveghere şi monitorizare IT. Cea mai complexă gamă de produse este grupată sub numele FinFisher, o suită de programe care permit invadarea ţintei pe calea IT.

Este remarcabil faptul că, în ciuda metodelor folosite pentru invadarea intimităţii ţintelor, demne de orice hacker respectabil, multe dintre personajele principale care apar în filmuleţele de prezentare a produselor poartă un tricou inscripţionat cu "Poliţia".

Citeşte mai multe despre dezvăluirile Wikileaks despre spionaj pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici