Noul sport national al infractorilor români: fraudele pe internet

Pentru ca este inventiv si incearca sa se eschiveze de la orice activitate care seamana a munca, românul a gasit o noua modalitate de face bani: fraudele pe internet. Hackerii români, cunoscuti in intreaga lume pentru exactitatea lor, au renuntat la alte activitati, cea mai recenta si profitabila fiind clonarea cardurilor.

Urmărește
1 afișare
Statisticile, date publicitatii de catre politistii români, sunt ingrijoratoare: numarul fraudelor, prin intermediul internetului, s-a dublat anul acesta fata de anul trecut. Infractorii români au renuntat la prostitutie, droguri sau furturi de masini si s-au reorientat catre „munca la domiciliu”. Cea mai noua gaselnita a acestora o reprezinta clonarea cardurilor, care a inceput sa ia amploare si in România. Serviciul pentru Combaterea Infractiunilor Informatice sustine ca gruparile care se ocupa cu asa ceva sunt extrem de bine organizate si au o anumita specializare. Cei care lucreaza in cadrul acestor grupari au, de obicei, cunostinte solide de IT, cunosc limbi straine, in special limba engleza si au vârste cuprinse intre 20 si 30 de ani. Autoritatile spun ca, in primele luni ale acestui an, numarul infractiunilor informatice este cu 100 mai mare decât pe parcursul anului trecut, asta in conditiile in care mai sunt câteva luni bune din acest an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici