Predecesorul lui Teoctist a fost turnator la Secu

Patriarhul Romaniei Iustin Moisescu (1977-1986), predecesorul lui Teoctist, a fost informator al Securitatii, sustine istoricul Cristian Vasile, unul dintre autorii capitolului despre relatia dintre Biserica si regimul comunist din Raportul Tismaneanu. Acesta a declarat, in exclusivitate pentru Cotidianul, ca Iustin a colaborat cu fosta politie politica inainte de a ajunge in scaunul de mitropolit al Ardealului, din care avea sa fie promovat mitropolit al Moldovei, iar ulterior, in 1977, sa devina Patriarh.

Urmărește
1 afișare
Imaginea articolului Predecesorul lui Teoctist a fost turnator la Secu

Predecesorul lui Teoctist a fost turnator la Secu

Potrivit lui Cristian Vasile, Patriarhul avea un dosar de retea. „Ni s-a dat un dosar foarte subtire, nu am intrat in detalii. Dosarul l-am vazut la SRI, l-am putut citi, dar nu am avut voie sa facem insemnari sau copii dupa el. L-am vazut in mare graba, la sfirsitul documentarii. Din cite imi amintesc erau putine note informative in el”, ne-a declarat Vasile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici