Tuştea - Creşa dinozaurilor

Ţara Haţegului: ţinut straniu, în care orice drum se poate preschimba într-o călătorie în timp. Dacă te mişti doar pe coaja Pământului, intri în trecutul apropiat, marcat de istoria oamenilor. Dacă ai însă norocul să te întâlneşti cu paleontologii care îşi fac veacul pe aici, ţi se oferă şansa unei aventuri unice: un "safari" pe urmele ultimilor dinozauri.

Urmărește
1 afișare
Imaginea articolului Tuştea - Creşa dinozaurilor

Tuştea - Creşa dinozaurilor

Spre sfârşitul anilor ’80, la Tuştea, prăbuşirea unei coaste de deal a scos la iveală ceva ca nişte mingii de piatră. Bătrânii îşi aminteau oarece poveşti despre ciolanele de balaur găsite cândva de baronul Franz Nopcsa, dar biloaiele alea păreau să fie altceva. Sătenii au trecut pe lângă ciudăţenii, le-au privit, s-au mirat şi-au scuipat în sân şi apoi au plecat, în treburile lor. Uluiala a durat până când un localnic, inginerul Nicolae Olinescu, l-a anunţat pe prof. dr Dan Grigorescu, de la Catedra de Paleontologie a Universităţii Bucureşti. Pornit pe urmele lui Nopcsa, savantul studia zona încă din 1977. Bineînţeles că profesorul a apreciat imediat descoperirea: ciudăţeniile apărute erau ouă de dinozaur. De atunci, cercetările au continuat an de an, iar relicvele străvechi au adus Haţegul în atenţia lumii ştiinţifice internaţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici