Unitatile sanitare din Bucuresti stau pe o mina de aur

Spitalele de la noi sunt departe de standardele europene. La unele unitati sanitare, pacientii sunt nevoiti sa vina de acasa cu medicamente, termometre si chiar pansament. Managerii se plång de lipsa fondurilor, fara sa arunce o privire in ograda proprie. Spitalele pe care le gestioneaza sunt construite in sistem pavilionar, cu multe cladiri de 1-2 niveluri, intinse pe o suprafata mare. Una din solutii vine tocmai din aceste terenuri. In zonele centrale, un metru patrat ajunge si la 2.000 de euro.

Urmărește
1 afișare
Imaginea articolului Unitatile sanitare din Bucuresti stau pe o mina de aur

Unitatile sanitare din Bucuresti stau pe o mina de aur

Prin vånzarea unei parti din terenul aferent spitalelor, nu numai ca se pot moderniza cladirile existente, ci chiar se pot construi unele noi. Planul ministrului Nicolaescu, prin care spitalele vor fi plimbate din subordinea unor autoritati catre altele, face imposibila orice initiativa privind terenurile. Este insa de asteptat ca pe viitor sa fie scoase, pe sest, la mezat. Au aparut deja cazuri in care s-au facut retrocedari in curtea unor spitale, desi proprietarii nu avusesera acele loturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici