Varianta stabilităţii: 6 ani cu PSD+PNL

Cadrul oferit de reunirea de ieri a grupurilor parlamentare a stimulat formularea explicită şi a altor ipoteze de lucru care, până ieri, circulau doar pe coridoarele redacţiilor. Astfel, a fost rostită ceea ce Viorel Hrebenciuc numea "varianta stabilităţii" - ca alternativă la efectele imprevizibile pe care le va aduce depunerea moţiunii de cenzură.

Urmărește
1 afișare
Liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor consideră a fi o "variantă a stabilităţii politice" posibilitatea încheierii unui pact politic de guvernare, pe o durată de 6 ani, începând din această toamnă, între PSD şi PNL - după modelul german (în care social-democraţii şi creştin- socialii guvernează în comun). 
Altfel spus, susţinerea pe care PSD a dat-o, prin ricoşeu, actualului guvern - atunci când a votat demiterea PD-iştilor din cabinet - ar urma să devină explicită şi formală. Modalităţile şi forma în care PSD ar urma să participe - de acum şi până la alegerile parlamentare din martie 2009 - la guvernare sunt prematur de discutat. Cert este că varianta gândită de Viorel Hrebenciuc şi susţinută de mai mulţi parlamentari PSD are în vedere structurarea, încă de pe acum, a unei majorităţi parlamentare de cca 60%, scoaterea definitivă din joc a decidentului Traian Băsescu şi transferul "cartofului fierbinte" al proiectelor de viitor în curtea PD şi PLD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici