Antrenamentul cardio reduce riscul a 9 tipuri de cancer

Potrivit cercetătorilor, exerciţiile fizice la nivel aerob scadeîn special riscul de cancer de esofag, ficat şi plămâni

Urmărește
1437 afișări
Imaginea articolului Antrenamentul cardio reduce riscul a 9 tipuri de cancer

Antrenamentul cardio reduce riscul a 9 tipuri de cancer

Un circuit „cardio” bun poate ajuta la prevenirea tumorilor. Nu este o simplă supoziţie, ci s-a dovedit ştiinţific.

Potrivit unui studiu al Universităţii din Göteborg publicat în British Journal of Sports Medicine, antrenamentul pentru îmbunătăţirea sănătăţii cardiovasculare reduce riscul a până la 9 tipuri diferite de cancer, variind - în funcţie de tipul de tumoare - de la 5% până la 42%.

De fapt, exerciţiile aerobice regulate au proprietăţi antiinflamatorii care îmbunătăţesc sănătatea sistemului cardiovascular. 

Cercetătorii au analizat peste un milion de pacienţi, iar din rezultatele obţinute au reuşit să asocieze îmbunătăţirea fitnessului lor cardiorespirator cu o reducere a riscului de apariţie a 9 tipuri diferite de cancer: cancer rectal (probabilitate cu 5% mai mică), pancreas (12% ), intestin (18%), gât (19%), rinichi (20%), stomac (21%) şi mai ales cancer de esofag (39%), ficat (40%) şi plămâni (42%).

Când vorbim despre „cardio”, specialiştii se referă nu doar la alergare, ci la orice antrenament aerobic care foloseşte oxigenul pentru energie. Acest tip de exerciţiu îmbunătăţeşte sănătatea cardiovasculară şi, în consecinţă, reduce şi riscul de apariţie a tumorilor, după cum a explicat dr. Anton Bilchik, unul dintre autorii studiului:

„Exerciţiile cardiovasculare induc un răspuns antiinflamator care stimulează sistemul imunitar, reducând astfel posibilitatea de a contracta atât boli cardiovasculare, cât şi cancer.

Există mulţi factori asociaţi cu reducerea riscului de cancer, pe lângă exerciţii fizice, inclusiv dieta, stilul de viaţă, consumul de alcool, fumatul şi antecedentele familiale. Consumul regulat de alimente procesate şi carne roşie este cel mai adesea asociat cu cancerul colorectal, în timp ce fumatul este cel mai adesea asociat cu cancerul pulmonar”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici