- Home
- Sănătate
- (27.10.2022, 07:00)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Căderea părului: cauze şi medicamente noi pentru a o opri degradarea
- Stresul, genetica şi deficitul de fier printre cauze.
- Noile terapii care vizează cele mai severe cazuri pot contracara alopecia severă, dar trebuie acordată atenţie efectelor secundare.
Urmărește
11130 afișări
Căderea părului: cauze şi medicamente noi pentru a o opri degradarea
Căderea părului este o problemă care afectează multe persoane, mai ales bărbaţi, dar nu lipsesc cazurile din rândul femeilor. Uneori, este un fenomen tranzitoriu, alteori nu este. Căderea părului, în termeni medicali alopecia, poate fi şi un semn al altor afecţiuni care, printr-o intervenţie ţintită, pot fi rezolvate.
Posibilele remedii împotriva căderii părului
„Intervenţiile sunt diferite în funcţie de cauză. Principalele terapii care pot fi propuse pentru combaterea alopeciei androgenetice sunt reprezentate de minoxidil si finasterida. Minoxidilul este un medicament care măreşte alimentarea cu sânge a foliculului de păr, a cărui acţiune nu este încă bine cunoscută. Se aplică în general local, totuşi o formulă de tablete a fost aprobată recent în SUA.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
Gruparea Houthi anunţă că va continua să atace Israelul în ciuda loviturilor asupra Yemenului
-
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate
-
Crin Antonescu, despre faptul că nu există pe reţelele de socializare: Este foarte adevărat
Are ca efect secundar scăderea tensiunii arteriale, ceea ce, totuşi, poate fi benefic la unii pacienţi. Poate fi folosit atât de bărbaţi, cât şi de femei”, explică profesorul Antonio Costanzo, şeful Unităţii Operaţionale de Dermatologie al Institutului Clinic Humanitas din Rozzano (Milano).
Finasterida, născut ca medicament pentru cancerul de prostată şi hipertrofia benignă de prostată, blochează transformarea testosteronului în dihidroxitestosteron. Consecinţa este o inhibare a funcţionalităţii receptorilor de testosteron. Trebuie administrat pe cale orală şi poate fi folosit şi la femei, dar nu în perioada fertilă, deoarece în caz de sarcină poate determina feminizarea fătului, dacă este bărbat.
Agenţia Europeană pentru Medicamente a aprobat recent câteva medicamente noi pentru alopecia areata, care au atins ţinta exact. Aceştia sunt inhibitori Jak, deja utilizaţi astăzi pentru alte boli autoimune precum artrita reumatoidă şi dermatita atopică.
Care sunt cele mai de temut efecte secundare
Mulţi bărbaţi sunt reticenţi în a lua finasteridă de teama efectelor secundare asupra sexualităţii, cum ar fi dorinţa redusă, spun specialiştii. „Frecvenţa acestor reacţii adverse nu este obişnuită. Doza folosită pentru alopecia androgenetică este de fapt de 1 mg pe zi, capabilă să blocheze în medie 10 la sută din receptorii androgeni. Tocmai din acest motiv, în majoritatea cazurilor aportul acestuia nu alterează funcţia sexuală. Totuşi, dacă aceste tulburări apar la pacienţii mai sensibili, este posibilă întreruperea terapiei, eliminând astfel aceste dezavantaje.
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Ucraina ar putea fi nevoită să se retragă din regiunea Kursk până în primăvară, avertizează oficialii americani / Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
ieri, 22:26
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate