Ce este criolipoliza, tratamentul care a desfigurat-o pe Linda Evangelista

  • Criolipoliza, slăbirea medicală prin îngheţ, este considerată alternativa nechirurgicală la liposucţie, tratament la care a apelat şi vedeta Linda Evangelista.
  • Conform informaţiilor medicale, criolipoliza este o procedură non-chirurgicală de slăbire localizată şi de reconturare a corpului care promite rezultate în timp record
  • Criolipoliza se adresează oricărei zone care este acoperită de ţesut gras: guşă, abdomen, şolduri, coapse, zona subfesieră, genunchi sau gambe.
Urmărește
12056 afișări
Imaginea articolului Ce este criolipoliza, tratamentul care a desfigurat-o pe Linda Evangelista

Linda Evangelista, înainte şi după tratament

Cazul Lindei Evangelista a făcut ravagii în SUA, fiind prezentat în paginile New York Times. Povestea top modelului anilor 80 şi 90, Linda Evangelista, desfigurată după una (sau mai multe?) sesiuni de criolipoliză, a făcut înconjurul lumii.

The NY Times a scris despre caz, iar Linda a deschis proces companiei care s-a ocupat de tratamentul ei, acum cinci ani, pe abdomen, coapse şi şolduri, tratament care, în loc să o ajute, au umflat-o, pentru a o face de nerecunoscut.

Criolipoliza este considerată alternativa nechirurgicală la liposucţie, îngheaţă în esenţă celulele adipoase şi poate duce la hiperplazie adipoasă paradoxală (situaţie rară). Pe scurt, celulele se înmulţesc, în loc să se micşoreze, iar NY Times a prezentat tratamentul într-un articol lung, solicitând şi o reacţie de la compania care a lucrat la corpul Lindei Evangelista. „M-am deformat printr-un tratament de criolipoliză. Sunt deprimată”, declara atunci vedeta, în timp ce compania a ridicat din umeri.

Se vorbeşte mult despre criolipoliză în cercurile medicale, iar dr. Marina Perrone, chirurg specialist în medicină estetică, confirmă: „E adevărat, multe femei ne pun întrebări şi sunt îngrijorate după ce citesc aceste articole. Dar criolipoliza nu este nesigură, poate avea această patologie ca efect secundar foarte rar”.

Linda, victima unei complicaţii rare?

Fotografiile Lindei Evangelista, una dintre cele mai frumoase femei din lume, cu chipul desfigurat, au avut impact în toată lumea: „Pot să înţeleg - afirmă dr. Perrone -, dar din păcate a avut una dintre complicaţiile foarte rare, hiperplazia paradoxală, în care grăsimea s-a înmulţit, în loc să scadă”.
Fostul supermodel a încercat să acopere zona afectată prin operaţie, dar situaţia nu s-a îmbunătăţit.

Se face o singură dată

Ce să faci, dacă vrei un tratament de criolipoliză, dar să eviţi riscul de a nu păţi precum Linda Evangelista?

„Criolipoliza poate fi făcută şi de cei cu probleme cu colesterolul, pentru că îngheaţă grăsimea, nu o fragmentează, cu riscul de a o redepune. Important este ca persoana să nu prezinte coagulopaţii, probleme hepatice majore, diabet sever, tromboembolism în curs şi să nu fie însărcinata sau să alapteze.
Sau să nu prezinte boli autoimune, sindromul Raynaud şi să nu aibă stimulator cardiac sau alte dispozitive cardiace. Tratamentul se face o singură dată, şedinţa durează de la 50 la 55 de minute, cel mult mai poţi face unul după o lună şi jumătate, nu mai mult.

Nu ştiu ce s-a întâmplat cu Linda Evangelista, dacă poate a făcut prea multe, după cum am citit, sau dacă într-adevăr a fost ghinion sau neglijenţă din partea cuiva, dar, absolut, dacă este făcută bine şi serios, criolipoliza nu este un tratament periculos”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici