- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Crăciunul, ziua cu cele mai multe atacuri de cord din an. Ce spun cardiologii?
Numărul atacurilor de cord şi al accidentelor vasculare cerebrale creşte semnificativ în ultimele două săptămâni ale lunii decembrie, iar ziua de Crăciun înregistrează cele mai multe cazuri din întregul an, avertizează Asociaţia Americană a Inimii.
Sursa foto: Pexels
Dr. Patricia Vassallo, profesor asociat de cardiologie la Universitatea Northwestern, spune că există doi factori majori care contribuie la această situaţie.
În primul rând, temperaturile scăzute determină vasele de sânge să se contracte, ceea ce duce la creşterea tensiunii arteriale şi forţează inima să lucreze mai mult pentru a pompa sângele.
În al doilea rând, stresul specific sărbătorilor joacă un rol important.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Guvernul lasă educația în urmă. Ce se întâmplă cu legile educației
-
Ucraina foloseşte inteligenţa artificială în război. Milioane de ore de imagini video pentru antrenarea AI
-
Surse: Orban cere UE să-l aştepte pe Trump înainte de a extinde sancţiunile care vizează Rusia
-
Antreprenorii din HoReCa şi agentiile de turism cer Guvernului să renunte la planul de a elimina tichetele de vacantă, măsură ce ar duce la scăderea cu 30-40% a veniturilor din turism şi ar impacta negativ o serie de industrii conexe
„Pentru unii, sezonul este vesel, dar pentru alţii poate fi supărător sau stresant, fie că este vorba despre doliul după cei dragi, organizarea reuniunilor mari de sărbători sau relaţiile cu rudele", explică dr. Vassallo, conform Medicalxpress.
Pentru a reduce riscurile în perioada sărbătorilor, medicii au câteva recomandări importante. În primul rând, atunci când petreceţi timp în aer liber pe timp de iarnă, este esenţial să faceţi pauze frecvente pentru a vă încălzi. De asemenea, nu ieşiţi niciodată afară fără să fiţi complet echipaţi cu haine groase de iarnă, inclusiv căciulă, mănuşi şi şosete călduroase.
Specialiştii atrag atenţia şi asupra consumului de alcool, care trebuie moderat în această perioadă, deoarece poate masca senzaţia reală de frig resimţită de organism. Este important să evitaţi eforturile fizice intense, cum ar fi deszăpezirea pe perioade lungi, care pot suprasolicita inima.
În cazul în care observaţi anumite simptome îngrijorătoare, trebuie să vă prezentaţi imediat la medic. Printre aceste semne de alarmă se numără durerile severe în piept, greaţa, transpiraţiile reci şi oboseala care apare brusc. De asemenea, nu ignoraţi senzaţia de arsuri la stomac, slăbiciunea apărută în braţe sau picioare, asimetria facială sau dificultăţile de vorbire - toate acestea pot fi indicii ale unui atac de cord sau accident vascular cerebral.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO