- Home
- Sănătate
- (27.04.2023, 06:58)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Depresia: un aminoacid poate ajuta la combaterea suferinţei
Potrivit unui studiu, glicina poate deţine cheia potrivită pentru găsirea de noi tratamente pentru tulburările depresive.
Urmărește
21656 afișări
Depresia: un aminoacid poate ajuta la combaterea suferinţei
Un aminoacid poate ajuta la combaterea depresiei: asta au descoperit cercetătorii de la Universitatea din Florida, după ce au studiat de peste 10 ani modul în care funcţionează celulele creierului.
O lucrare care în realitate nu a avut ca obiectiv principal căutarea unui remediu pentru depresie, ci „doar” să înţeleagă funcţionarea receptorilor celulelor creierului, s-a transformat de-a lungul timpului într-o mare oportunitate de a descoperi ceva mai mult despre depresie şi a mecanismelor care o activează.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
În primul rând, cercetătorii au început cu un receptor numit GPR158: studii recente pe şoareci au arătat că suprimarea acestui receptor poate face oamenii mai rezistenţi la depresia indusă de stres.
Aceasta înseamnă că în viitor noile antidepresive vor „ţinti” acest receptor, care poate fi încetinit şi blocat de glicină, un aminoacid prezent în diverse alimente, în principal carne şi leguminoase. Prin urmare, glicina este adevărata cheie a viitorului tratamentului pentru depresie.
„Există încă puţine medicamente pentru a trata depresia, avem nevoie cu disperare să găsim mai multe”, a spus unul dintre autorii principali ai studiului, dr. Kirill Martemianov.
Scopul este de a folosi această descoperire pentru a crea noi medicamente care să poată acţiona tocmai asupra acestui receptor, pentru a o inhiba si a reduce riscul de depresie: „Numărul pacienţilor depresivi a crescut semnificativ în ultimii ani, mai ales în rândul tinerilor. Glicina şi receptorul GPR158 ar putea deschide calea unor noi tratamente", a conchis specialistul.
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36