- Home
- Sănătate
- (22.01.2023, 18:43)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dieta de longevitate: cum funcţionează sistemul nutriţional conceput de Valter Longo
Postul poate exercita o influenţă pozitivă asupra sănătăţii celulare, atât în ceea ce priveşte prevenirea bolilor, cât şi longevitatea.
Urmărește
2145 afișări
Dieta de longevitate: cum funcţionează sistemul nutriţional conceput de Valter Longo
Până acum, conceptul de „mănâncare corectă”, cu aportul caloric potrivit, plus mişcare multă asigurau starea de bine. Este ceea ce s-a studiat la unele populaţii din bazinul mediteranean, unde s-a analizat ce au mâncat centenarii.
Alimentaţia lor? Urmează principiile dietei mediteraneene: cereale, leguminoase, fructe şi legume de sezon; peşte, ouă, brânză şi carne în cantităţi limitate. Alte populaţii, precum japonezii din insula Okinawa, au şi ele o rată mare de longevitate. Urmează o dietă frugală bazată pe peşte, legume şi supe şi au un stil de viaţă extrem de activ.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Concluzia? O dietă echilibrată şi săracă în calorii, mişcarea constantă, absenţa junk-food şi menţinerea unei greutăţi corecte sunt anumite surse de bunăstare.
Pornind de la aceste principii, Valter Longo a dezvoltat dieta care imită postul, o intervenţie alimentară care imită efectele unui post adevărat, cu toate potenţialele sale beneficii.
„Nu s-a născut ca un regim de slăbire, ci ca o strategie care vizează încetinirea îmbătrânirii, regenerarea celulelor şi creşterea longevităţii în sănătate”, explică Romina Cervigni, biolog, nutriţionist, director ştiinţific al Fundaţiei Valter Longo.
Cum funcţionează
Dieta de imitaţie a postului (DMD) este un protocol alimentar de cinci zile cu o compoziţie specifică dovedită clinic în ceea ce priveşte macronutrienţii, carbohidraţii, grăsimile şi proteinele şi micronutrienţii, mineralele şi vitaminele, rezultatul a peste douăzeci de ani de cercetare efectuată de Longo şi laboratoarele sale de la Institutul de longevitate al Universităţii din California de Sud.
„Acest protocol alimentar prevede înlocuirea exclusivă a alimentaţiei normale cu produse vegetale organice timp de cinci zile consecutive, în special: supe pe bază de plante, batoane energizante, băuturi energizante, gustări, ceai şi un supliment care asigură un nivel ridicat de minerale, vitamine şi acizi grasimi esenţiale. Din punct de vedere caloric, aportul va fi in jur de 1100 kcal în prima zi şi 700-800 pentru zilele 2-5 precizeaza”, Romina Cervigni.
În ciuda aportului caloric redus, aportul de nutrienţi este menţinut adecvat prin aceste formule speciale. Studiile ştiinţifice au arătat că ciclurile de DMD pot reduce factorii/markerii de risc pentru diferite boli legate de îmbătrânire: obezitate, diabet, boli cardiovasculare, boli autoimune, boli neurodegenerative, cancer”.
Dovezile ştiinţifice privind postul şi dieta care mimează postul, deşi solide, nu permit încă să fie considerate îngrijire standard, dar permit ca dieta care imita postul să fie considerată o integrare ulterioară a terapiei în sine, validată de ghidurile internaţionale.
Având în vedere potenţa metabolică a postului, se recomandă să decideţi dacă să luaţi această opţiune numai după ce aţi discutat cu medicul de specialitate.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe