Este posibil să slăbeşti fără să faci mişcare? Răspunsul îl găseşti în farfurie

Activitatea sportivă nu te ajută neapărat să slăbeşti: cu siguranţă, mişcarea ajută, dar pentru a reduce talia, trebuie să te uiţi în primul rând la conţinutul farfurii tale, spun nutriţioniştii.

Urmărește
496 afișări
Imaginea articolului Este posibil să slăbeşti fără să faci mişcare? Răspunsul îl găseşti în farfurie

Este posibil să slăbeşti fără să faci mişcare? Răspunsul îl găseşti în farfurie

Experţii au picat de acord: a crede că sportul te face să slăbeşti este o idee acceptată, dar nu tocmai corectă. Mai presus de toate, reducerea cantităţii de alimente pe care o ingerăm în fiecare zi, deficitul caloric, ne face să slăbim. „Când trebuie să slăbeşti, înseamnă că ai exces de grăsime, cu alte cuvinte există un dezechilibru între aportul de calorii şi consumul de calorii”, explică Maria Bravo, nutriţionist.

Activitatea fizică permite organismului să funcţioneze mai bine, are un efect benefic asupra stării noastre de spirit şi este o garanţie a unei bune stări de sănătate. Sportul favorizează dezvoltarea masei musculare, menţinerea greutăţii corporale. „Cu cât dezvoltaţi mai mulţi muşchi, cu atât ardeţi mai multe calorii în repaus, cu atât rata metabolică bazală creşte şi preveniţi excesul de greutate. Dar dacă nu schimbăm nimic în obiceiurile noastre alimentare, simpla practică a sportului nu ne va permite să eliminăm kilogramele inutile”.


REGULILE DE URMAT PENTRU A PIERDE DIN GREUTATE

Mai întâi, este necesar să ne punem la îndoială originea creşterii în greutate. Mesele sunt consumate în mod regulat şi la ore stabilite? Gustaţi între mese? Mănâci mult? Dormi suficient?

Somnul este de bază, multe studii arată o corelaţie între lipsa somnului şi creşterea în greutate. Ştim că somnul neînviorător este una dintre cauzele obezităţii la copii şi la adulţi. Lipsa somnului alterează sistemul hormonal, creşte pofta de mâncare, modifică comportamentul alimentar. Un exemplu? După o noapte nedorită, există o tendinţă mai mare de a mânca alimente care conţin multe zaharuri şi grăsimi. Este foarte important să respectaţi ora mesei şi să vă satisfaceţi nevoile nutriţionale în diferite momente ale zilei.


CONSUMĂ TOATE FAMILIILE DE ALIMENTE

Evitarea deficientelor este importantă: fiecare aliment are importanta lui. Carbohidraţii sunt o sursă de energie, mai ales dacă sunt întregi, oferă o cantitate semnificativă de fibre. Legumele oferă, de asemenea, fibre, vitamine şi minerale. Proteinele dau o mare senzaţie de saţietate. Nu eliminăm grăsimile, dar avem grijă să nu exagerăm şi le favorizăm pe cele „bune”, precum omega-3. Se găsesc în unele uleiuri vegetale, dar şi în somon, ton, macrou sau sardine. Şi reducem la minimum băuturile dulci, prăjiturile, smântâna, brânzeturile”

MIŞCĂ-TE CONSTANT

„Corpul este o maşină minunată care imploră să se învârtească mai repede. Ce să fac? Mici idei pentru rezultate mari. Mergeţi, cel puţin 50-60 de minute pe zi, fără întrerupere sau la intervale, sau 30 de minute dimineaţa şi 30 de minute seara. Provocarea este să o faci într-un ritm foarte rapid, pentru a creşte ritmul cardiac şi a arde mai multe calorii”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici