- Home
- Sănătate
- (07.07.2021, 01:30)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ginecologul italian Fabrizio Cerusico: dieta ketogenică sporeşte fertilitatea la femei
- Profesorul Fabrizio Cerusico, expert ginecolog în tratamentul infertilităţii la cupluri, recomandă dieta ketogenică pentru sporirea fertilităţii femeilor care vor copii.
- ”Acest lucru ajută sarcina”, dă asigurări specialistul, care este şi lector la Universitatea La Sapienza din Roma.
- Dieta ketogenică nu poate fi prescrisă de un nutriţionist, fiind un protocol alimentar care produce schimbări serioase în corp, atât pozitive, cât şi negative, şi care are nevoie de supravegherea unui medic.
Urmărește
1170 afișări
Femeie gravidă
Tot mai mulţi ginecologi subliniază legătura directă dintre nutriţie şi o sarcină. Şi tot mai mulţi sunt cei care subliniază beneficiile unei diete precum cea ketogenică, cu un aport redus de carbohidraţi.
„Dieta ketogenică este o dietă care garantează o îmbunătăţire a fertilităţii”, este teoria susţinută de profesorul Fabrizio Cerusico, expert ginecolog în tratamentul infertilităţii la cupluri şi lector la Universitatea La Sapienza din Roma.
Dificultăţile pe care o femeie le întâmpină pentru a rămâne gravidă pot fi multiple. „Conform celor mai recente statistici, infertilitatea este o problemă care afectează aproximativ 15% dintre cupluri”, zice Cerusico.
Profesorul a fost, de asemenea, interesat să observe efectele benefice ale unei diete ketogenice în ceea ce priveşte fertilitatea în rândul pacienţilor săi:
„Am observat că scăderea carbohidraţilor şi, prin urmare, dietele cu conţinut scăzut de carbohidraţi sau dietele ketogene, pot avea efecte pozitive. Îmi amintesc că dieta ketogenică nu este o dietă care poate fi prescrisă de un nutriţionist, ci un protocol alimentar, o dietă medicală reală care trebuie prescrisă de un medic sau, în orice caz, de un expert, iar pacientul trebuie urmărit în timp”, subliniază Cerusico.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Dieta ketogenică şi rezistenţa la insulină
Unul dintre motivele pentru care dieta ketogenică are beneficii în ceea ce priveşte fertilitatea, explică profesorul Cerusico, este acţiunea sa în ceea ce priveşte insulina:
„Am mulţi pacienţi rezistenţi la insulină, iar atunci când nivelurile de insulină sunt ridicate, producţia de hormoni este adesea afectată, iar ovulaţia este redusă. Prin urmare, o dietă ketogenică ar fi suficientă pentru femeile supraponderale, care tind să aibă rezistenţă la insulină şi ovare micropolichistice, pentru a reduce masa grasă şi a stimula fertilitatea. Trebuie amintit că problema grăsimii este adevărata problemă, nu greutatea, în general”.
Dar, în ce constă dieta ketogenică care ajută la fertilitate? „Este o dietă proteică normală, nu hiperproteină, hiper-lipidică. Totuşi, prin hiper-lipide, trebuie să înţelegem o cantitate bună de grăsimi sănătoase, polinesaturate, precum cele prezente în uleiul de măsline sau acizii graşi omega 3 care se găsesc în peştele gras, fructele uscate şi seminţele uleioase”, afirmă profesorul Cerusico.
”În ceea ce priveşte carbohidraţii, este bine să îi preferaţi pe cei cu un indice glicemic scăzut, deoarece chiar şi zahărul din sânge trebuie ţinut sub control. Pacienţii mei şi pacienţii mei pe dieta ketogenică nu numai că pierd în greutate, ci şi-au îmbunătăţit fertilitatea. Şi acest lucru se întâmplă şi în procesul de fertilizare asistată: dieta ketogenică îmbunătăţeşte foarte mult calitatea ovocitelor şi spermatozoizilor, îmbunătăţeşte fertilizarea embrionilor, calitatea şi implantarea acestora, deoarece este antiinflamator: corpul nostru devine metabolic o maşină receptivă pentru starea de bunăstare”, opinează specialistul.
Pe lângă dieta ketogenică, profesorul Cerusico sugerează şi alte mici modificări ale stilului de viaţă, pentru a îmbunătăţi fertilitatea şi a promova sarcina:
„Metoda mea implică evitarea fumatului, care înrăutăţeşte calitatea fertilităţii. Mai mult, electromagnetismul dat de telefoanele mobile, wifi, cuptoarele cu microunde trebuie să fie limitat. De exemplu, păstrarea telefonului mobil în buzunar poate deteriora spermatozoizii. De fapt, electromagnetismul creşte căldura şi căldura este duşmanul testiculelor: poate produce o degenerare a ADN-ului spermatozoizilor şi poate cauza probleme importante pentru locomoţia cozii spermei, care este cea care aduce spermatozoizii la întâlnirea cu ovulul".
Ce este dieta ketogenică
Dieta ketogenică este un plan alimentar bazat pe rolul de a lua majoritatea caloriilor din grăsimi, o cantintate moderată de proteine şi numai circa 20 de grame de carbohidranţi pe zi, cam cât are un măr. Pe scurt, va trebui să renunţi la tot ce înseamnă carbohidraţi. Şi asta nu înseamnă doar paste şi deserturi, ci trebuie să nu mănânci nici fructe (cu excepţia fructelor de pădure), lactate degresate, alcool, unele condimente (dulci, precum scorţişoara) şi sosuri. Ca urmare a acestei alimentaţii, în corp se vor produce schimbări serioase, atât pozitive, cât şi negative, de la oboseală la crampe musculare.
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe