- Home
- Sănătate
- (05.12.2023, 08:07)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Iaurtul, răspunsul ştiinţei la anxietate şi la depresie. O bacterie rezolvă problemele
Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Virginia, lactobacilii ar ajuta organismul să gestioneze stresul şi situaţiile complicate, indică un studiul american.
Urmărește
1425 afișări
Cercetările se concentrează din ce în ce mai mult pe posibilele cauze care duc la dezvoltarea anxietăţii şi depresiei. Potrivit unui studiu al Universităţii din Virginia, lactobacilii, bacteriile prezente în corpul nostru, dar şi în alimentele fermentate şi în iaurt, ar ajuta organismul să gestioneze stresul, îmbunătăţindu-ne sănătatea mintală.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ilie Bolojan: Crin Antonescu este susţinut de PNL pentru a fi candidatul coaliţiei de guvernare la Preşedinţie
-
Schimbare tactică a ruşilor. Experţii cred că armata lui Putin a rămas fără echipamente
-
Polonia urmează modelul Lituaniei şi stabileşte planuri de evacuare în masă în caz de război sau dezastre naturale
„Cercetarea noastră ar putea deschide calea descoperirii de noi terapii pentru tratamentul tulburărilor de anxietate şi a depresiei”, a explicat pentru MedicalXPress profesorul Alban Gaultier, şeful Departamentului de Neuroscience de la Universitatea din Virginia şi autorul principal al studiului.
Lactobacilii ar putea influenţa pozitiv starea de spirit
Cercetătorii au identificat rolul Lactobacillus, separându-l de toate celelalte microorganisme care trăiesc în interiorul corpului nostru şi care formează microbiota.
„Descoperirea noastră evidenţiază modul în care Lactobacilii prezenţi în intestin influenţează tulburările de sânge, starea de spirit şi sistemul imunitar”, a mai spus Gaultier.
Un studiu din 2020 evidenţiase deja rolul lactobacililor în ameliorarea tulburărilor de dispoziţie, deşi „motivele pentru care s-a întâmplat acest lucru erau încă neclare”, adaugă profesorul.
Cu acest studiu, totuşi, cercetătorii au reuşit să înţeleagă modul în care lactobacilii influenţează comportamentul şi starea de spirit şi cum absenţa lor poate agrava diagnosticele de anxietate şi depresie.
Aceste bacterii, de fapt, stabilizează nivelurile unui mediator imunitar, interferonul gamma, care reglează răspunsul organismului la stres.
Citește pe alephnews.ro: Crin Antonescu își suspendă candidatura la prezidențiale și acuză Coaliția PSD-PNL-UDMR că l-a lăsat „singur în campanie”
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
SUA afirmă că Putin nu va renunța la Ucraina. Care sunt șansele unui acord de încetare a focului în 2025
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe