- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
În timpul crizei COVID-19 o altă „pandemie” ucide, pe nevăzute, milioane de oameni
- Virusul 2019-nCoV a infectat sute de mii de oameni şi a dat naştere unei crize mondiale.
- Cercetătorii avertizează că o altă „pandemie” ucide deja milioane de oameni.
- Aceasta provoacă mai multe decese decât virusurile, războaiele şi violenţa.
În timpul crizei COVID-19 o altă „pandemie” ucide, pe nevăzute, milioane de oameni
Mulţi oameni nu ştiu că există deja o altă „pandemie” extrem de gravă care face milioane de victime în întreaga lume, transmite publicaţia Science Alert. Aceasta provoacă mai multe decese decât virusurile, războaiele şi violenţa.
Un nou studiu, publicat în Cardiovascular Research, subliniază impactul tot mai mare pe care îl are poluarea aerului asupra speranţei de viaţă, la nivel mondial. O echipă de cercetători a constatat că aerul poluat poate reduce, în medie, durata vieţii oamenilor cu aproape trei ani.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Ucraina vrea să deschidă mai bine de 150 de şcoli subterane până în toamna anului 2025
-
Se întoarce obligativitatea purtării măştilor în mai multe spitale din Ţara Galilor
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
În trecut, date publicate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii sugerau că poluarea aerului a cauzat 8,8 milioane de decese premature doar în anul 2015.
„Atâta vreme cât impactul poluării aerului asupra sănătăţii publice este mult mai mare decât cel aşteptat şi că acesta este un fenomen mondial, credem că rezultatele obţinute de noi arată că poluarea aerului este o pandemie”, a declarat Thomas Münzel, chimist la Max Planck Institute şi autor al studiului.
Cele mai multe victime ale poluării aerului (43% din total) sunt persoanele care suferă de boli cardiovasculare.
Mai mult, copiii şi bătrâni sunt mai vulnerabili în faţa particulelor şi gazelor periculoase din atmosferă. Oamenii cu vârste de peste 60 de ani au reprezentat aproape 75% din totalul deceselor cauzate de poluarea aerului.
În cazul copiilor, cele mai multe decese au fost înregistrate în rândurile celor cu vârstă mai mică de 5 ani.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO