- Home
- Sănătate
- (25.02.2021, 08:00)
- Beatrice Dumitru
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Marea Britanie a anunţat că va autoriza din nou utilizarea plasmei de sânge britanică la fabricarea medicamentelor, la 23 de ani după ce a interzis-o
- Guvernul britanic a autoriza din nou utilizarea plasmei de sânge britanică la fabricarea medicamentelor.
- Până acum, Marea Britanie a depins de importul plasmei de sânge, în special din Statele Unite.
- În 1998, Regatul Unit a interzis utilizarea oricărei plasme de sânge britanice în fabricarea medicamentelor, de teama răspândirii bolii Creutzfeld-Jacob, o variantă umană a encefalopatiei spongiforme bovine.
Urmărește
1449 afișări
Foto: Profimedia
Guvernul britanic a anunţat joi, 25 februarie, că va autoriza din nou utilizarea plasmei de sânge britanică la fabricarea medicamentelor, la 23 de ani după ce a interzis-o din cauza temerilor legate de forma umană a bolii vacii nebune, notează Le Figaro.
„În urma sfaturilor experţilor, sunt fericit că putem ridica acum această interdicţie, care va ajuta mii de pacienţi să acceseze mai repede tratamentele care pot salva vieţi”, a declarat James Bethell. secretarul de stat pentru sănătate într-o declaraţie. Scoţia a făcut acelaşi pas.
Până în prezent, ţara a depins de importul plasmei de sânge, în special din Statele Unite, pentru fabricarea anumitor medicamente, utilizate în principal de persoanele cu sisteme imune extrem de slabe (deficit de anticorpi, tratament pe termen lung al cancerului etc.) la momentul potrivit, în timp ce cererea globală de plasmă - sub presiune constantă în ultimii ani - a crescut odată cu pandemia Covid-19, din cauza unei „scăderi semnificative a donaţiilor către Statele Unite”.
"Guvernul va introduce, de asemenea, o nouă dispoziţie pentru a se asigura că plasma britanică este utilizată în primul rând pentru pacienţii britanici şi nu este exportată în altă parte", se spune în declaraţie.
Regatul Unit a interzis în 1998 utilizarea oricărei plasme de sânge britanice în fabricarea medicamentelor, de teama răspândirii bolii Creutzfeld-Jacob, o variantă umană a encefalopatiei spongiforme bovine (ESB), cunoscută şi sub numele de boala ESB. Potrivit experţilor Comisiei independente pentru medicamente umane (CHM), utilizarea acestei plasme de origine britanică este acum „sigură şi se poate relua datorită unui set de măsuri solide de siguranţă”, se specifică în comunicatul de presă, după o revizuire lansată de Agenţia Britanică de Sănătate (MHRA) la sfârşitul anului 2020.
În fiecare an, Serviciul public de sănătate britanic (NHS) colectează aproximativ 350.000 de litri de plasmă din spitale, din care 100.000 de litri sunt folosiţi pentru transfuzii. Până acum, restul de 250.000 de litri au fost aruncaţi, neputând fi folosiţi pentru fabricarea de medicamente, aşa cum fac de obicei alte ţări cu stocurile lor.
"Suntem foarte fericiţi că donaţiile pot salva şi îmbunătăţi şi mai multe vieţi în anii următori", a declarat Betsy Bassis, director executiv al ramurii de sânge şi transplant din NHS.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Facturile la energie ar putea rămâne plafonate şi după 1 aprilie. Anunţul ministrului Burduja
-
Preşedinta Mexicului ripostează la comentariile lui Trump: Unele părţi ale SUA să fie redenumite „America mexicană”
-
Antony Blinken desconsideră comentariile lui Trump: Invazia Groenlandei nu se va întâmpla
Citește pe alephnews.ro: Cu cât e plătit statul degeaba? Shoji Morimoto, cunoscut drept „omul care nu face nimic”, a transformat un concept inedit într-o carieră profitabilă
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cauza medicală a morții lui Liam Payne a fost confirmată într-o anchetă în Marea Britanie. Ce i-a cauzat decesul artistului
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
Despărțire la început de 2025?! Vedeta de la Neatza cu Răzvani și Dani ar fi pus capăt relației
CANCAN.RO
Care sunt numerele de înmatriculare interzise în România, în 2025. Aceasta este lista completă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe