- Home
- Sănătate
- BUCUREŞTI, (08.04.2020, 13:23)
- Ana Obretin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Medicii avertizează: Nu interacţionaţi cu animalele de companie dacă aveţi COVID-19. Care sunt cele mai vulnerabile
- Medicii veterinari recomandă proprietarilor de pisici să ţină felinele în casă, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus
- Reprezentanţii Asociaţiei Veterinarilor din Marea Britanie spun, totuşi, că „proprietarii nu ar trebui să se îngrijoreze", potrivit BBC News
- Mai multe studii au demonstrat că pisicile îşi pot transmite virusul una celeilalte, aceasta fiind specia cea mai vulnerabilă
Urmărește
2797 afișări
Sursa foto: Profimedia
„Nu a fost niciun caz de pisică sau câine care să infecteze un om cu COVID-19", a spus profesorul Angel Almendros, de la City University din Hong Kong, pentru BBC News.
Mai multe studii au demonstrat că pisicile îşi pot transmite virusul una celeilalte, aceasta fiind specia cea mai vulnerabilă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
Sunt necesare "măsuri de precauţie logice" pe care trebuie să le ia proprietarii pentru a nu transmite virusul animalelor de companie, care îl pot purta pe blană: o igienă strictă a mâinilor şi interzicerea acesului afară.
"Evită contactul inutil cu animalul de companie, să îl iei în braţe sau să îi permiţi să îţi lingă faţa, şi nu atinge câinii altor persoane atunci când aceştia sunt plimbaţi", mai spun specialiştii.
Într-un articol recent pe acest subiect, Almendros a făcut referire la un câine de 17 ani din Hong Kong testat pozitiv pentru coronavirus, aparent infectat de stăpân.
"Chiar şi când avem aceste rezultate pozitive, animalele nu se îmbolnăvesc", a spus acesta.
"Ca şi în cazul epidemiei anterioare de Sars-Cov din Hong Kong, din 2003, când mai multe animale au fost infectate, dar au fost asimptomatice, nu există dovezi că pisicile şi câinii s-ar putea îmbolnăvi sau ar putea infecta oameni", a explicat el.
Se pare că pisicile prezintă o mai mare probabilitate de a lua virusul din picăturile de salivă emise de oamenii care tuşesc sau strănută.
Cercetătorii chinezi au descoperit, după apariţia unui caz de pisică infectată de stăpân în Belgia, că felinele îşi pot transmite una alteia virusul.
Un alt caz a fost cel al unui tigru infectat de la o grădină zoologică din New York, care ar fi luat virusul de la unul dintre îngrijitori.
O problemă o reprezintă transmiterea infecţiei la primatele mari, trag un semnal de alarmă conservaţioniştii.
În toate aceste cazuri, oamenii infectaţi sunt cei care reprezintă o ameninţare pentru alte specii, neexistând dovezi că procesul poate fi inversat.
"Trataţi animalele de companie ca orice altă persoană din casă. Dacă te simţi bolnav, este bine să nu interacţionezi cu ele", spune Almendros.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Trump ia în calcul suspendarea finanţării către Organizaţia Mondială a Sănătăţii: “Au ratat apelul. Puteau face ceva!”
Citește și: UPDATE: Site-ul MSN.com, folosit ca sursă, a şters articolul. Alte surse media şi susţinători ai lui Yaakov Litzman spun că declaraţiile au fost denaturate. TITLUL INIŢIAL: Ministrul sănătăţii din Israel considera coronavirusul o „pedeapsa divină” pentru homosexualitate. Acum, are şi el COVID-19
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe