- Home
- Sănătate
- (25.02.2021, 09:41)
- Beatrice Dumitru
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Moderna va începe studiile clinice pentru un nou vaccin COVID conceput pentru a oferi o protecţie mai bună împotriva variantei din Africa de Sud
- Moderna a anunţat miercuri că o versiune modificată a vaccinului său, dezvoltată special împotriva variantei sud-africane, este pregătită pentru testarea la oameni.
- Moderna a descoperit că planul său actual cu două doze generează un răspuns imun mai slab împotriva tulpinii sud-africane.
- Compania a declarat că intenţionează să evalueze trei abordări pentru creşterea imunităţii.
Urmărește
1429 afișări
Compania americană Moderna a anunţat miercuri că o versiune modificată a vaccinului său, dezvoltată special împotriva variantei sud-africane extrem de contagioase, este pregătită pentru testarea la oameni în studiile clinice, relatează CNBC.
Vaccinul, pe care Moderna îl numeşte mRNA-1273.351, este gata pentru a fi testat într-un studiu clinic în stadiu incipient pentru a determina dacă poate fi utilizat împotriva tulpinei din Africa de Sud, cunoscută şi sub numele de B.1.351, a spus compania.
Moderna a descoperit că schema sa actuală cu două doze generează un răspuns imun mai slab împotriva tulpinii din Africa de Sud, deşi compania a spus că anticorpii la pacienţi rămân peste niveluri care ar trebui să protejeze împotriva virusului.
"Moderna a trimis doze din vaccinul său candidat împotriva variantei (...) identificate pentru prima dată în Africa de Sud către NIH (American National Institutes of Health), pentru un studiu clinic," a declarat compania într-un comunicat de presă.
„Moderna se angajează să aducă cât mai multe actualizări la vaccinul nostru până când pandemia va fi sub control. Sperăm să demonstrăm, dacă este necesar, că dezele se pot face la niveluri mai mici, ceea ce ne va permite să oferim mult mai multe doze comunităţii globale la sfârşitul 2021 şi 2022, dacă este necesar,” a spus şi CEO-ul companiei, Stephane Bancel.
Oficialii din domeniul sănătăţii SUA sunt din ce în ce mai îngrijoraţi de noile variante emergente ale virusului, în special tulpina B.1.351, care s-a dovedit că reduce eficacitatea vaccinurilor aflate pe piaţă, dar şi a celor aflate în curs de dezvoltare. În ultimele săptămâni, consilierul medical al Casei Albe, dr. Anthony Fauci, i-a îndemnat pe americani să se vaccineze cât mai repede posibil înainte să apară variante noi şi mai periculoase ale virusului.
Moderna a anunţat pentru prima dată pe 25 ianuarie că lucrează la o lovitură de rapel care să protejeze împotriva variantei din Africa de Sud.
Compania a declarat miercuri că intenţionează să evalueze trei abordări pentru creşterea imunităţii. Prima abordare ar utiliza agent de imunizare specific variantei, cum ar fi mRNA-1273.351, dar la o doză mai mică decât vaccinul original. A doua ar combina vaccinul original cu un vaccin specific variantei într-o singură injecţie la 50 micrograme sau mai puţin, a spus Moderna. A treia ar testa o a treia împuşcătură a vaccinului original la o doză mai mică.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe