OMS trage un semnal de alarmă privind "super-bacteriile". Bacteriile rezistente la antibiotic ar putea ucide milioane de oameni până în 2050

  • Bacteriile rezistente la antibiotic fac ravagii.
  • OMS trage un semnal de alarmă privind super-bacteriile care ucid zeci de mii de oameni anual.
  • Niciunul dintre cele 43 de medicamente existente nu se adresează celor mai periculoase 13 bacterii cunoscute.
Urmărește
2120 afișări
Imaginea articolului OMS trage un semnal de alarmă privind "super-bacteriile". Bacteriile rezistente la antibiotic ar putea ucide milioane de oameni până în 2050

Avem nevoie de antibiotice. Bacteriile rezistente la antibiotic ar putea distruge milioane de oameni până în 2050

Bacteriile rezistente la antibiotic fac ravagii.
 
Experţii în sănătate spun că niciunul dintre cele 43 de medicamente existente nu se adresează celor mai periculoase 13 bacterii cunoscute până acum. Colegii de la Aleph News urmăresc subiectul.
 
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a publicat recent un raport. Acesta spune că niciunul dintre antibioticele dezvoltate până în prezent nu este suficient de puternic pentru a combate bacteriile rezistente la medicamente.
 
Mai mult, raportul arată că producţia de antibiotice este aproape statică. Doar câteva medicamente noi sunt aprobate de autorităţile de reglementare în ultimii ani. Cele mai multe dintre acestea oferă puţine beneficii sau sunt variaţii ale claselor de medicamente antibiotice descoperite în anii 1980.
 
O serie de companii farmaceutice au renunţat cu totul la dezvoltarea antibioticelor, deoarece nu este o industrie rentabilă.
 
Experţii vorbesc în principal despre bacteriile care cauzează pneumonie sau sepsis. Ele devin din ce în ce mai rezistente la medicamentele existente, proces care a fost accelerat de utilizarea abuzivă a antibioticelor la oameni şi animale.
 
Impactul RAM este cel mai evident în ţările mai sărace şi în rândul bătrânilor şi copiilor mici. De exemplu, aproximativ 30% dintre nou-născuţii cu sepsis mor, deoarece infecţiile lor pot rezista la mai multe antibiotice.
 
Experţii OMS sunt îngrijoraţi de aceste bacterii şi spun că prin rezistenţa lor la medicamente se aşteaptă să distrugă milioane de oameni până în 2050.
 
Coordonatorul OMS pentru divizia de studiere a rezistenţei antibacteriene a sugerat înfiinţarea unui mecanism mondial. Speră că în felul acesta va permite strângerea de fonduri pentru a combate rezistenţa bacteriilor, după modelul acţiunilor întreprinse pentru a dezvolta vaccinurile anti-COVID-19.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici