Pacienţii se împotrivesc deciziei Novo Nordisk de a renunţa la un produs pe bază de insulină

Decizia Novo Nordisk de a opri vânzarea insulinei cu durată lungă de acţiune Levemir în Statele Unite a făcut ca unii pacienţi cu diabet să se chinuie să schimbe tratamentul, au declarat pentru Reuters pacienţi şi medici din mai multe state americane, scrie Reuters.

Urmărește
5353 afișări
Imaginea articolului Pacienţii se împotrivesc deciziei Novo Nordisk de a renunţa la un produs pe bază de insulină

Pacienţii se împotrivesc deciziei Novo Nordisk de a renunţa la un produs pe bază de insulină

Producătorul danez de medicamente a declarat în noiembrie că va opri vânzările de Levemir în SUA până la sfârşitul anului 2024. Multe planuri de sănătate nu mai acoperă medicamentul, care a ieşit din brevet în 2019, şi există alte opţiuni pentru pacienţi pe piaţă, a declarat Novo.

Mai multe persoane cu diabet de tip 1, precum şi părinţi ai pacienţilor pediatrici au declarat pentru Reuters că acumulează stocurile rămase de Levemir şi folosesc fiolele pe care le au la îndemână după data de expirare, sperând în acelaşi timp că un efort de lobby emergent va menţine medicamentul pe piaţă.

Aceştia spun că Levemir este mai potrivit pentru tineri şi alte persoane cu un stil de viaţă activ. Dozele pot fi ajustate mai frecvent decât în cazul altor insuline cu acţiune prelungită sau bazale.

Unii au descris niveluri periculos de scăzute ale glicemiei, cunoscute sub numele de hipoglicemie, sau fluctuaţii rapide, atunci când au folosit alte insuline cu acţiune prelungită despre care Novo spune că sunt alternative sigure, inclusiv Tresiba şi produsele vândute de Eli Lilly şi Sanofi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici