- Home
- Sănătate
- BUCUREŞTI, (26.09.2023, 10:59)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
Studiu: Celulele stem din placentă ajută inima mamei să se recupereze după un atac de cord
Descoperirile recente subliniază faptul că celulele stem sunt extrem de valoroase şi pot aduce beneficii atât copilului, cât şi întregii familii, inclusiv mamei, încă din timpul sarcinii, ele reuşind să ajute inima mamei să se recupereze după un atac de cord.
Urmărește
429 afișări
Cercetătorii de la Mount Sinai School of Medicine au realizat descoperiri remarcabile legate de beneficiile terapeutice ale celulelor stem fetale asupra inimii materne. Aceste celule stem speciale, izolate cu uşurinţă din placentă, demonstrează proprietăţi uimitoare, cum ar fi migrarea către inima mamei şi înlocuirea celulelor deteriorate.
„Aceste celule stem au capacitatea de a migra către zona lezată a inimii mamei şi de a susţine procesul de recuperare după un atac de cord sau alte leziuni survenite în timpul sarcinii. Ulterior, aceste celule stem se reprogramează pentru a deveni celule cardiace funcţionale, contribuind astfel la refacerea acesteia”, explică dr. Bogdan Coltor, reprezentant medical Cord Blood Center.
Prin reconstituirea acestui fenomen în mediu controlat, cercetătorii deschid noi perspective în tratamentul bolilor de inimă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
Până acum, cercetătorii au reuşit să stabilească faptul că în ţesutul placentar se găsesc şi celule imunoevazive, care pot fi utilizate în tratamentul bolilor pentru oricare membru al familiei. Astfel, există deja peste 85 de afecţiuni pentru care există indicaţii standardizate de utilizare şi studii clinice cu rezultate promiţătoare, care sugerează că diabetul, AVC-ul, boala Parkinson, scleroza multiplă, fibroza pulmonară şi multe alte afecţiuni pot fi tratate cu succes prin utilizarea celulelor stem din placentă.
În plus, la nivel global, există peste 80 de afecţiuni care au protocoale standardizate de utilizare a celulelor stem hematopoietice recoltate la naştere, inclusiv anumite tipuri de leucemie, scleroză multiplă, tulburări congenitale ale sângelui, neuroblastom şi tulburări metabolice.
În acest timp, în România, peste 80% din unităţile de celule stem eliberate şi utilizate au fost administrate copiilor diagnosticaţi cu tulburări de spectru autist, paralizie cerebrală sau anemie aplastică.
De altfel, România se numără printre puţinele ţări din Europa în care părinţii au opţiunea de a recolta cea mai mare cantitate de celule stem disponibilă la naştere, prin recoltarea întregului ţesut placentar.
„Recoltarea se efectuează în spital, indiferent de locaţia acestuia în teritoriul României, fiind realizată de către medicul care asistă naşterea, după ce atât mama cât şi bebeluşul sunt în siguranţă, iar placenta a fost expulzată. Procedura nu implică riscuri sau durere”, a încheiat dr. Coltor.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe