- Home
- Sănătate
- (29.06.2023, 06:00)
- Daniel Contescu
Un îndulcitor folosit în băuturi şi în prăjituri este de 600 de ori mai puternic decât zahărul. Specialiştii arată că înlocuitorul creşte riscul de cancer
Sucraloza este un îndulcitor artificial, adesea folosit în alimente şi în băuturi, care este de 600 de ori mai dulce decât zahărul „de masă”.
Urmărește
3226 afișări
Îndulcitorul de 600 de ori mai puternic decât zahărul care creşte riscul de cancer
Acest îndulcitor s-a aflat de mult în centrul unei dispute ştiinţifice cu privire la impactul său asupra sănătăţii: potrivit unui studiu recent al Universităţii de Stat din Carolina de Nord poate deteriora ADN-ul şi poate creşte riscul de cancer.
Tot recent, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a recomandat să nu se folosească înlocuitori de zahăr pentru a susţine procesul de slăbire, deoarece există puţine dovezi ale beneficiilor pe termen lung.
Cercetătorii au descoperit că sucraloza poate deteriora pereţii intestinali şi creşte riscul de cancer. În plus, această afectare a intestinului este, de asemenea, asociată cu boala cronică a intestinului (IBD) şi poate creşte riscurile de boli hepatice. După cum se precizează în nota publicată de autorii care însoţeşte studiul, rezultatele ridică îngrijorări de sănătate şi siguranţă cu privire la prezenţa continuă a sucralozei în aprovizionarea cu alimente.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FCSB vs Manchester United. Fanii englezi fac spectacol în Centrul Vechi. Angajaţii localurilor surprinşi de modul în care englezii golesc halbă după halbă
-
Guvernul Ciolacu 2 a prezentat bugetul pentru 2025. Estimare: Salariile vor creşte peste rata inflaţiei şi PIB se va majora cu 2,5% / Ţinta de deficit de 7% din PIB
-
Banca Centrală Europeană avertizează cu privire la „vânturile potrivnice” care afectează economia. BCE a redus rata dobânzii sale de referinţă
Cercetătorii s-au bazat pe studii anterioare, care au arătat că anumite bacterii intestinale ar putea transforma sucraloza într-o moleculă numită sucraloză-6-acetat. În acest nou studiu, autorii au expus celulele sanguine umane la sucraloză-6-acetat şi au descoperit că această moleculă a deteriorat ADN-ul.
Acest lucru vă poate creşte riscul de cancer şi alte probleme de sănătate. Într-un alt test, cercetătorii au expus ţesutul intestinal uman la această moleculă, constatând că a crescut nivelul de activare a genelor asociate cu inflamaţia, stresul oxidativ şi cancerul.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Noua iubită a lui Bellingham e un model strălucitor, cu un trecut amoros bogat. A fost în relație cu actorul Michael B. Jordan
PROSPORT.RO
Ninge 7 zile fără oprire în București. Pe ce dată vin ninsorile, potrivit meteorologilor Accuweather
CANCAN.RO
Fericirea bate la ușă pentru aceste ZODII, de la 1 februarie 2025. Li se deschide calea spre succes
GANDUL.RO
PPC, informare pentru clienți privind finalul plafonării la energie electrică din 1 aprilie! Cât vor plăti românii la curent
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe