- Home
- Social
- ALBA IULIA, (19.10.2017, 17:56)
- Dragos Suciu
23 de persoane, trimise în judecată de DNA Alba Iulia pentru abuz în serviciu, achitate definitiv
Un număr de 23 de persoane, trimise în judecată de DNA Alba Iulia pentru abuz în serviciu şi complicitate la abuz în serviciu, au fost achitate, joi, pentru că fapta lor nu mai este prevăzută de legea penală ca urmare a deciziei CCR. Decizia Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă.
Urmărește
1497 afișări
23 de persoane, trimise în judecată de DNA Alba Iulia pentru abuz în serviciu, achitate definitiv
Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că 23 de persoane, trimise în judecată de DNA Alba Iulia pentru abuz în serviciu şi complicitate la abuz în serviciu au fost achitate, decizia instanţei fiind definitivă.
„Partea vătămată în acest dosar este Banca Comercială Română care reclamă un prejudiciu de peste 11 milioane de euro. Prejudiciul şi latura civilă au rămas nesoluţionate şi pot fi lămurite la instanţa civilă”, potrivit lui Cosmin Muntean.
În cazul a patru inculpaţi, acuzaţi în acest dosar de spălare de bani, s-a dispus rejudecarea cauzei la Tribunalul Alba. Între cei 27 de inculpaţi se numără foşti angajaţi ai BCR Sucursala Alba Iulia şi oameni de afaceri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
Achitarea inculpaţilor are la bază decizia CCR din iunie 2016, conform căreia infracţiunea de abuz în serviciu nu se mai pedepseşte penal dacă nu se încalcă o normă legală principală – o lege sau ordonanţă.
Potrivit rechizitoriului întocmit de DNA Alba Iulia, în perioada 2004-2010, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, mai mulţi inculpaţi, şi-au încălcat atribuţiile de serviciu cu prilejul activităţilor de aprobare a creditelor şi/sau tragerii sumelor de bani aprobate în ceea ce priveşte firmele administrate sau reprezentate de ceilalţi inculpaţi.
Acest lucru s-a materializat prin depăşirea competenţei de aprobare, acceptare de documentaţii incomplete, neconstituirea şi raportarea către centrala BCR SA a unor firme ca debitor unic faţă de care banca înregistra expunere, acordarea de punctaje care favorizau clientul pentru eludarea condiţiilor de acordare, neverificarea îndeplinirii de către solicitanţi a condiţiilor impuse de normele bancare pentru încheierea convenţiilor de creditare precum şi a destinaţiei sumelor acordate, nerespectarea condiţiilor pentru reactivarea şi restructurarea creditelor, neurmărirea derulării creditelor de la acordare până la rambursarea integrală, obţinând astfel un folos material necuvenit pentru acestea, corelativ cu producerea unui prejudiciu in patrimoniul unităţii bancare, arată DNA Alba Iulia.
Un număr de 56 de credite, acordate de Centrul de Afaceri Corporate Alba Iulia al BCR SA unui număr de 34 de debitori persoane juridice, au fost acordate cu încălcare gravă a normelor şi instrucţiunilor de lucru în vigoare (Regulamentul Intern, Normele şi Procedurile specifice activităţii de creditare corporate), prin depăşirea limitelor de autoritate, atât din punct de vedere valoric cât şi din punct de vedere al naturii operaţiunii, respectiv prin sprijinirea debitorilor în vederea obţinerii unor astfel de credite prin prezentarea la bancă a unor documente în fotocopie, fără a fi certificate pentru conformitate cu originalul, documente care în urma cercetărilor s-au dovedit a fi false.
Banca Comercială Română s-a constituit parte civilă în cauză cu echivalentul în moneda naţională a sumei de 11.336.000 euro, reprezentând prejudiciu efectiv produs şi beneficiu nerealizat, urmând ca pe parcursul procedurilor să reactualizeze valoarea prejudiciului.
Citeşte şi: Ministrul Educaţiei, despre cazul elevului trimis să se tundă: Nu este un abuz, dacă e respectat regulamentul
Citeşte şi: Cea mai rapidă maşină din lume şi bicicleta cu cinci locuri, vedetele Salonului Inovării din Galaţi | FOTO
Citeşte şi: Poluare la iazul de decantare Bozânta, a fost observată prezenţa de metale şi suspensii în râul Lăpuş
Citeşte şi: Un preot din Iaşi, cercetat penal pentru că a omorât doi câini: "Pe doi dintre ei i-am împuşcat, asta a fost toată treaba" / Motivul pentru care a recurs la acest gest
Citeşte şi: Comisarul european Vytenis Andriukaitis: România se confruntă cu probleme de finanţare în sistemul de sănătate
Citeşte şi: Bodog: Comisarul european pentru Sănătate ne-a promis sprijin pentru Institutul Cantacuzino
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Citește pe www.zf.ro: Se naşte un nou pol imobiliar în Bucureşti. Preţurile apartamentelor din această zonă au explodat cu 30% în doar doi ani VIDEO
Citește și: Cea mai rapidă maşină din lume şi bicicleta cu cinci locuri, vedetele Salonului Inovării din Galaţi | FOTO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe