44 de fonduri de vânătoare vor fi scoase la licitaţie
Ministerul Agriculturii va organiza o licitaţie prin care va atribui celor interesaţi, în calitate de gestionari, 44 de fonduri cinegetice, inclusiv fondul de vânătoare de la Balc, judeţul Bihor, la care a renunţat în acest an omul de afaceri Ion Ţiriac.
44 de fonduri de vânătoare vor fi scoase la licitaţie (Imagine: Mediafax Foto)
Fondurile sunt situate în judeţele Alba, Bistriţa Năsăud, Bihor, Botoşani, Cluj, Maramureş, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Bacău, Neamţ, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea, Galaţi, Vaslui, Mureş, Sălaj, Constanţa, Hunedoara şi Suceava.
Dintre acestea, trei au fost adjudecate direct în februarie 2009, dar nu au fost încheiate contractele de gestiune, potrivit Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (MAPDR).
Cele 44 de suprafeţe variază de la 5.515 metri pătraţi în cazul fondului Vizureni din Galaţi şi 17.195 mp pentru fondul Ciobănaşu din Bacău.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Bursă. Statul român ia în considerare posibilitatea de a reveni ca acţionar majoritar al grupului Electrica
-
Vicepremierul Poloniei anunţă că a identificat un grup rus care ar fi urmărit să influenţeze alegerile prezidenţiale
Licitaţiile vor porni de la tarife cuprinse între 12 euro pentru o suprafaţă de 13.039 mp din Neamţ şi 3.819 euro pentru Balc.
În cazul fondului din judeţul Bihor, Ministerul Agriculturii a păstrat tariful la care Ţiriac a primit dreptul de gestiune în 2005.
Omul de afaceri a renunţat la fondul de vânătoare de la Balc, dar a păstrat complexul cinegetic din localitate, după ce tariful de gestionare a fondului a crescut foarte mult, începând cu data de 15 mai.
Ţiriac plătea circa 80.000 de lei (circa 20.000 euro) pe an, însă legislaţia în domeniu a fost modificată, astfel încât taxa ar fi depăşit 300.000 de euro. Tariful ar fi fost calculat prin multiplicarea unei sume fixe (3.819 euro) cu numărul de paşi de licitaţie la procedura din 2005 (81 de trepte de licitaţie).
După decizia lui Ţiriac, Ministerul Agriculturii a iniţiat procedurile de atribuire directă a fondului şi a anunţat că dacă fondul cinegetic nu va fi încredinţat direct se va organiza o licitaţie.
Documentaţia pentru participarea la licitaţia publică pentru cele 44 de fonduri se poate depune până la 3 iulie, inclusiv, la sediul MAPDR.
Contractul de gestionare a fondurilor cinegetice va fi semnat pe 10 ani.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO