570.000 de şomeri au ieşit din statistici în 2010. Nimeni nu ştie ce s-a întâmplat cu ei

Peste jumătate de milion de şomeri au ieşit din statisticile de şomaj în 2010 pentru că nu şi-au reînnoit cererile de locuri de muncă la agenţiile pentru ocupare şi nu mai apar astfel în evidenţele oficiale. Ca urmare, celor 630.000 de şomeri aflaţi în prezent în plată li se adaugă cel puţin alţi 570.000 de persoane fără loc de muncă care nu apar în statistici pentru că nu se mai prezintă la oficiile de muncă.

Urmărește
22 afișări
Imaginea articolului 570.000 de şomeri au ieşit din statistici în 2010. Nimeni nu ştie ce s-a întâmplat cu ei

570.000 de şomeri au ieşit din statistici în 2010. Nimeni nu ştie ce s-a întâmplat cu ei (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

ZF face pentru prima dată lumină în misterul şomajului de doar 7% în România, în condiţiile în care există 4,5 - 5 milioane de salariaţi la o populaţie ocupată de 10 milioane de persoane, deci 5 milioane de persoane apte de muncă despre care nu se ştie ce fac. Astfel, numărul persoanelor care nu au loc de muncă este de fapt mult mai mare, dacă se adaugă cele câteva sute de mii de şomeri care îşi pierd anual acest statut pentru că nu îşi mai vizează carnetul de şomaj, dar nici nu-şi găsesc un loc de muncă.

Pentru a fi înregistrat ca şomer, orice român care rămâne fără loc de muncă trebuie să meargă lunar la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă să completeze acte şi să-şi vizeze carnetul de şomaj. Unul dintre cei mai vechi şomeri din România care face acest lucru este din judeţul Ilfov şi merge periodic din 2002 încoace pentru o ştampilă pe carnetul de şomaj, pentru a rămâne în statistici, deşi nu mai primeşte de mult ajutor de şomaj.

Citeşte mai multe despre şomerii care au ieşit din statistici pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici