- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (22.09.2013, 19:44)
- Departamentul Social - Mediafax
A 22-a zi de PROTESTE faţă de proiectul Roşia Montană. Numărul manifestanţilor a ajuns la aproximativ 15.000. Mii de protestatari au ocupat Piaţa Universităţii - FOTO
Mii de protestatari faţă de exploatarea de la Roşia Montană au ocupat Piaţa Universităţii, după un marş de patru ore, în cea de-a 22-a zi de proteste faţă de proiectul minier.
Urmărește
2941 afișări
A 22-a zi de PROTESTE faţă de proiectul Roşia Montană. Aproximativ 15.000 de manifestanţi au ocupat Bulevardul Ferdinand - FOTO (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)
UPDATE: Protestatarii, strânşi la Universitate, au pornit în marş, după ora 19.00, ocupând pe rând Bulevardul Carol, Bulevardul Pache Protopopescu, Şoseaua Iancului, Şoseaua Pantelimon şi Bulevardul Ferdinand, după care s-au întors la Universitate.
De la câteva sute, la începutul protestului, numărul lor a ajuns pe traseu la aproximativ 15.000.
În Piaţa Universităţii au ajuns, după ora 23.00, mii de oameni care au continuat protestul. În jurul troiţei eroilor Revoluţiei Române de la Universitate, unii au aprins candele. Protestatarii au continuat să facă zgomot şi să se plimbe cu steagurile şi pancartele aduse.
Majoritatea protestatarilor au fost tineri, ca şi la manifestaţiile similare de până acum, printre ei regăsindu-se mulţi biciclişti şi foarte mulţi copii.
În timpul marşului, manifestanţii au fluturat steaguri tricolore, au făcut zgomot cu tamburine şi peturi cu pietricele şi au scandat "Uniţi, salvăm Roşia Montană" şi "Ieşiţi din casă, dacă vă pasă".
De asemenea, ei au împărţit trecătorilor pliante cu informaţii privind proiectul minier şi le-au explicat de ce protestează.
Mai mulţi bucureşteni au salutat convoiul, de la ferestre, unde au atârnat tricolorul.
Un bătrânel cu un troler de mers la cumpărături după el s-a ţinut o bucată de drum după protestatari şi le-a strigat că sunt "mici" şi nu ştiu nimic despre Roşia Montană, care este o "sursă de venit" pentru România, ca orice mină.
Proteste similare au avut loc, duminică seară, şi în alte oraşe din ţară, printre care Cluj-Napoca, Timişoara şi Iaşi, dar şi peste hotare.
Şi în judeţul Alba, în trei oraşe, respectiv Alba Iulia, Aiud şi Câmpeni, câteva sute de oameni au protestat, duminică seară, cerând respingerea proiectului minier de la Roşia Montană.
Tot duminică, 33 de mineri au coborât din nou în subteran, pentru aproximativ două ore, cerând demararea proiectului minier.
Citeşte şi:
MANIFESTARE pentru proiectul de la Roşia Montană: Minerii care au coborât în subteran la Roşia Montană au revenit la suprafaţă, unde continuă protestul
Sâmbătă seară, mii de protestatari au format un lanţ în jurul Parlamentului, dându-şi mâna şi scandând "Uniţi, salvăm Roşia Montană".
Citeşte şi:
LANŢ UMAN în jurul Palatului Parlamentului, în semn de protest faţă de proiectul Roşia Montană. Câteva sute de manifestanţi s-au regrupat în Piaţa Universităţii - FOTO
În urmă cu o săptămână, aproximativ 15.000 de oameni au participat la un marş, desfăşurat pe bulevardele dintre zonele Universitate, Unirii, Timpuri Noi, Mihai Bravu şi Tineretului, blocând în final Piaţa Universităţii.
Proteste similare au avut loc pe 15 septembrie în mai multe oraşe din ţară, printre care Alba-Iulia, Cluj-Napoca, Iaşi, Craiova, Suceava, Buzău, Constanţa, Timişoara, Sibiu, Târgu Mureş şi Braşov. De asemenea, au fost anunţate proteste şi la Budapesta, Londra, New York, Berlin, Amsterdam, Milano, Praga, Paris, Toronto, Viena şi Barcelona.
Citeşte şi:
PROTESTUL faţă de proiectul Roşia Montană, la a 15-a zi: 10.000 de oameni au ieşit în stradă la Bucureşti - FOTO şi VIDEO
Din 1 septembrie, în centrul Capitalei şi în mai multe oraşe din ţară au loc zilnic proteste ale celor care se opun proiectului minier de la Roşia Montană.
Protestatarii din Capitală au blocat, în timpul nopţii, Bulevardul Regina Elisabeta şi alte artere importante, dar şi toată Piaţa Universităţii. De asemenea, ei au protestat la sediul Guvernului, al Parlamentului şi cel al Televiziunii Române.
Protestele au început după ce Guvernul a aprobat, în 27 august, un proiect de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, documentul fiind transmis Parlamentului spre adoptare.
Marţi, parlamentarii au aprobat înfiinţarea Comisiei speciale pentru proiectul de lege care reglementează exploatarea de la Roşia Montană.
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Citește pe www.zf.ro: Se naşte un nou pol imobiliar în Bucureşti. Preţurile apartamentelor din această zonă au explodat cu 30% în doar doi ani VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe