ACCIDENT ÎN CAPITALĂ: 86 de răniţi după ce 3 tramvaie s-au ciocnit. Al patrulea a oprit la timp. 7 persoane au rămas internate - IMAGINI DE LA LOCUL ACCIDENTULUI

86 de persoane au fost rănite, joi, în urma unui accident în care au fost implicate trei tramvaie, produs în Pasajul Lujerului din Capitală. Cele patru spitale bucureştene unde au fost transportate victimele accidentului au înregistrat 86 de prezentări la Unităţile de Primiri Urgenţe (UPU), şapte persoane rămânând internate, după cum au declarat, pentru MEDIAFX, reprezentanţii unităţilor sanitare.

Urmărește
22939 afișări
Imaginea articolului ACCIDENT ÎN CAPITALĂ: 86 de răniţi după ce 3 tramvaie s-au ciocnit. Al patrulea a oprit la timp. 7 persoane au rămas internate - IMAGINI DE LA LOCUL ACCIDENTULUI

ACCIDENT ÎN CAPITALĂ (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

15:30 - Cele patru spitale bucureştene unde au fost transportate victimele accidentului din Pasajul Lujerului au înregistrat 86 de prezentări la Unităţile de Primiri Urgenţe (UPU), şapte persoane rămânând internate, după cum au declarat, pentru MEDIAFX, reprezentanţii unităţilor sanitare.

Astfel, la "Floreasca", s-au prezentat 30 de persoane, venite la spital cu ambulanţa sau singure. Dintre acestea, patru au rămas internate.

"Dintre cei rămaşi în spital, doi au fost internaţi în clinica de ortopedie, cu fracturi la gambă, unul în clinica de chirurgie plastică, cu o plagă la scalp, iar a patra victimă este în clinica de neochirurgie, cu un traumatism cranio-cerebral de nivel II", a precizat dr. Bogdan Opriţa, coordonator SMURD Bucureşti şi purtător de cuvânt al Spitalului Floreasca.

La Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti au ajuns 41 de persoane, dintre care două, un bărbat şi o femeie, au fost internate la ortopedie.

La UPU a Spitalului Universitar Elias s-au prezentat, în urma accidentului de la Lujerului, 14 persoane, dintre care una a rămas internată în clinica de ortopedie.

O altă victimă, o fetiţă de opt ani, fost transportată la Spitalul "Grigore Alexandrescu", dar nu a necesitat internare.

13:15 - Circulaţia tramvaielor de pe linia 41 a fost reluată, în jurul orei 14.00, pe ambele sensuri, după aproape şapte ore de la producerea accidentului din Pasajul Lujerului, în care au fost implicate trei tramvaie şi peste 70 de persoane au fost rănite.

11:30 - Patru dintre cei 24 de răniţi care au ajuns la Spitalul Floreasca în urma accidentului din Pasajul Lujerului au rămas până în prezent internaţi, doi fiind în clinica de ortopedie şi ceilalţi doi la secţiile de chirurgie plastică şi neurochirurgie, a declarat medicul Bogdan Opriţa.

"Până în prezent au fost internate patru dintre victimele rănite în accidentul din Pasajul Lujerului, probabil aceasta va fi şi cifra totală. Dintre aceştia, doi au fost internaţi în clinica de ortopedie, cu fracturi la gambă, unul în clinica de chirurgie plastică, cu o plagă la scalp, iar a patra victimă este în clinica de neochirurgie, cu un traumatism cranio-cerebral de nivel II", a spus coordonatorul SMURD Bucureşti şi purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, medicul Bogdan Opriţa.

El aprecizat că pacientul internat la secţia de neurochirurgie şi-a pierdut conştienţa pentru câteva momente şi are un traumatism cranio-cerebral "destul de urât".

11:15 - O fetiţă de opt ani este în investigaţii la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu", ea având o contuzie la cotul drept, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, Raluca Alexandru.

11:05 - SUUB: 23 de persoane rănite în accidentul de la Lujerului au ajuns la spital, două sunt la ortopedie

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, Leo Grecescu, a declarat că SUUB a înregistrat, până la ora 10.05, 23 de prezentări la unitatea de primiri-urgenţe, victime ale accidentului din Pasajul Lujerului.

"Este vorba de 23 de victime, ultima dintre ele venind la ora 10.05, după ce mai întâi a mers acasă, dar a văzut că se simte rău. Dintre cele 23 de victime, 16 sunt femei şi şapte bărbaţi, cu vârste cuprinse între 15 şi 70 de ani", a declarat petnru MEDIAFAX medicul Leo Grecescu.

El a precizat că două dintre persoane au rămas internate, fiind vorba de un bărbat cu fractură de pomete stâng şi o femeie cu fractură la gleznă.

Medicul Leo Grecescu a mai a spus că alte persoane rănite sunt în investigaţii.

10:15 - 52 de persoane sunt la spitale în urma accidentului de la Lujerului, 37 duse cu ambulanţele

Medicul Bogdan Opriţa a precizat că la Spitalul Floreasca au fost transportate de către echipajele SMURD 20 de victime, la Spitalul Elias au fost duse alte opt şi tot opt au ajuns la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), iar un copil a fost transportat la Spitalul "Grigore Alexandrescu".

De asemenea, 15 persoane au mers singure la spital, dintre care patru la Spitalul de Urgenţă Floreasca, trei la Spitalul Elias şi opt la SUUB.

Medicul Opriţa a mai spus că opt dintre cele 24 de victime care au ajuns la Spitalul de Urgenţă Floreasca sunt în stare gravă, având traumatisme cranio-cerebrale, toracice şi multiple traumatisme.

Potrivit medicului Bogdan Opriţa, la faţa locului au fost 15 echipaje de prim ajutor, un echipaj de terapie intensivă mobilă, o maşină cu medic de urgenţă şi o autospecială pentru victime multiple. Echipajele de prim ajutor şi autospeciala de victime multiple au făcut câte două transporturi pentru a duce răniţii la spital.

10:05 - Vatmanii implicaţi în accident, duşi la spital pentru stabilirea alcoolemiei

10:00 - Pasageri: Cel de-al treilea tramvai avea viteză mare la intrarea în pasaj

Potrivit unor martori, la intrarea în Pasajul Lujerului, vatmanul din cel de-al treilea tramvai a observat înainte cu aproximativ o sută de metri că sunt tramvaie oprite, a frânat, iar apoi s-a izbit puternic de tramvaiul din faţă, care, la rândul lui a intrat în primul tramvai oprit.

Aceştia au precizat că tramvaiul avea vitează la intrarea în pasaj, iar în momentul impactului aproape toţi pasagerii au căzut.

09:35 - RATB: Pasagerii care circulă pe linia 41 vor fi preluaţi de autobuze

Purtătorul de cuvânt al Regiei Autonome de Transport Bucureşti, Brânduşa Raeceanu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX că pentru preluarea pasagerilor care circulă pe linia 41 s-a dispus înfiinţarea unei linii speciale de autobuze.

Brânduşa Raeceanu a declarat că în accidentul produs la ora 7.25, în Pasajul Lujerului, pe sensul spre Piaţa Presei, au fost implicate trei tramvaie de pe linia 41, iar un al patrulea a reuşit să oprească la timp.

Ea a precizat că un tramvai s-a defectat şi a rămas blocat pe linie, iar cele două tramvaie care-l urmau s-au tamponat unul câte unul. În urma coliziunii, două tramvaie au deraiat.

Brânduşa Raeceanu a mai spus că în prezent echipe de intervenţie ale RATB acţionează pentru repunerea pe linie a tramvaielor.

Purtătorul de cuvânt al RATB a mai spus că fiecare conducător de tramvaie, troleibuze şi autobuze poate comunica dispeceratului regiei toate problemele de pe traseu, iar dispeceratul anunţă mai departe.

La orele de vârf, pe linia tramvaiului 41 circulă peste 6.000 de persoane, în interval de o oră.

09:25 - Accidentul este considerat accident colectiv de muncă, Inspecţia Muncii a început cercetări

Inspectorul general de la Inspecţia Muncii s-a deplasat împreună cu o echipă de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti la locul producerii accidentului din Pasajul Lujerului pentru a începe cercetările specifice unui accident colectiv de muncă.

Şeful IM, Nicolae Dantes Bratu, a declarat pentru MEDIAFAX că acest incident intră în categoria accidentelor colective de muncă, explicând că vatmanii erau în timpul programului de muncă, iar pasagerii se îndreptau către locurile de muncă.

Bratu a mai spus că inspectorii de muncă vor încerca să vadă care sunt cauzele şi împrejurările în care s-a produs accidentul.

El a precizat că împreună cu reprezentanţii poliţiei s-ar putea dispune o expertiză tehnică a tramvaielor, pentru a vedea dacă a fost vorba de o defecţiune tehnică sau de o eroare umană.

09:00 - Trei persoane sunt rănite mai grav, alte 34 au traumatisme şi fracturi

Trei persoane sunt rănite mai grav în urma accidentului care a avut loc în Pasajul Lujerului, printre care şi vatmanul din cel de-al doilea tramvai, iar alte 34 au traumatisme şi fracturi, a declarat coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa.

Medicul Bogdan Opriţa a precizat că cele mai multe victime sunt din al doilea tramvai, dar sunt mulţi răniţi şi din primul tramvai.

Bogdan Opriţa a precizat că cele trei victime care sunt în stare mai gravă au traumatisme cerebrale.

Printre răniţi se află şi un copil care a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Persoanele rănite au fost duse cu ambulanţe SMURD la Spitalul Floreasca şi la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

08:30 - O primă evaluare a medicilor arată că 25 de persoane au fost rănite în urma accidentului de tramvai petrecut în Pasajul Lujerului din Capitală, 15 dintre acestea fiind transportate la spital, a declarat coordonatorul SMURD, Bogdan Opriţa.

Potrivit sursei citate, sunt 25 de victime, însă "numărul nu este final", medicii continuând evaluarea pacienţilor.

Bogdan Opriţa a precizat că trei dintre victime sunt în stare gravă, având traumatisme cerebrale, iar restul au diverse fracturi.

Coordonatorul SMURD a mai spus că la locul accidentului au fost trimise opt echipaje de prim ajutor şi două echipaje de terapie intensivă, iar transportul răniţilor la spital continuă.

Accidentul s-a produs joi dimineaţă, în Pasajul Lujerului din Capitală, fiind implicate patru tramvaie.

Accidentul a avut loc după ce un tramvai al liniei 41 s-a defectat în pasaj, iar un altul care circula în spate nu a putut frâna la timp şi s-a produs impactul, ulterior fiind implicate alte două tramvaie care circulau în spate, a declarat Andrei Codău, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Capitalei.

Accidentul a avut loc pe sensul spre Piaţa Presei Libere, iar traficul este blocat la ora transmiterii acestei ştiri.

În cele patru tramvaie se aflau câteva sute de persoane, multe dintre ele suferind atacuri de panică în urma accidentului, pasagerii ajutându-se unii pe ceilalţi pentru a ieşi din tramvaie.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Daniel Vasile, declara că 14 echipaje ale ISU sunt la faţa locului şi s-a cerut suplimentarea acestora.

RATB: Coliziunea nu a putut fi evitată întrucât tramvaiele se succedau la distanţă mică

Purtătorul de cuvânt al RATB, Brânduşa Raeceanu, a declarat că, în jurul orei 7.25, unul dintre tramvaie s-a defectat şi a rămas blocat pe şine, iar celelalte trei tramvaie care circulau în spate nu au putut evita impactul pentru că se aflau la distanţe foarte mici.

"Vatmanii celor trei tramvaie din spate au frânat, dar distanţa era foarte mică şi impactul nu a putut fi evitat", a precizat Raeceanu.

Potrivit acesteia, în urma impactului două dintre tramvaie au deraiat.

Brânduşa Raeceanu a precizat că tramvaiele au stat la semafor şi au intrat în pasaj la distanţe mici, astfel că vatmanii nu au putut evita coliziunea, deşi au acţionat sistemul de frânare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici